Handle a bad day

Hej finisar!
 
Nu ska jag skriva lite om något jag tänkt en del på på sistone.. Nämligen det här med dåliga dagar. En väldigt vanlig tankefälla hos många människor idag (jag själv i allra högsta grad) är att man målar upp bilden av andras liv så himla perfekta och att de är lyckliga konstant. 
Jag tror detta är speciellt vanligt bland dem som har/har haft någon form av psykisk sjukdom, att man tror att friska/normala människor alltid mår bra och aldrig är deppiga, har ångest eller känner sig fula. 
Det här börjar jag inse mer och mer nu är så otroligt fel, även den människa du ser som perfekt har sina issues. Skillnaden är om man gör en stor grej av en bad day eller om man bara försöker ta det för vad det är. 
 
Jag gör definitivt en stor grej av det. Om jag har en sån där deppdag ni vet, när man undrar om livet aldrig kommer bli mer än såhär och man undrar varför just jag är så konstig och fel, ja då gör jag det till väääärldens grej och börjar tänka att "jahaja nu är depressionen tillbaka. Jag är på ruta ett. Nu kommer livet suga i flera år. Det är kört". Och då blir jag ännu mer ledsen.
Men nu försöker jag bli bättre på att ta en dålig dag för vad det är. Och acceptera den. Göra det bästa av det. 
 
Här är mina tips på hur jag försöker göra dåliga dagar hanterbara:
  • absolut viktigast: umgås med vänner/familj. Det här är dock svårt för mig då nästan alla mina dåliga dagar kommer av att ingen kan ses och jag måste vara själv. Men andra människor är bäst på att få en på andra tankar och sluta älta sin egen värdelöshet och misär.
  • gör något för DIG. Oftast får jag väldigt låg självkänsla och tycker illa om mig själv när jag har en dålig dag. Just därför ska man göra tvärtom och ta hand om sig själv. Kan vara smågrejer som ta ett fotbad och gör pedikyr, unna dig en massage, fixa naglarna på salong osv. Utifrån budget och tid du har.
  • Ha något under dagen som du ser fram emot. Om jag vaknar på morgonen med noll planer och känner "fuck en skitdag" så kan det vara bra att ha lite mål och planer för dagen ändå, även om det inte är sociala planer eller något vettigt. Jag brukar ofta gå och ensamfika. Dator/tidning/bok på ett mysigt cafe. Då tar man sig igenom förmiddagen när man halvt längtar efter sin mysstund på eftermiddagen.
  • shoppa! alltså.. bästa tipset någonsin! Köp något riktigt fint så blir du automatiskt lite, lite gladare.
  • skriv massor. Klassiska tipset. Men det finns en anledning att alla rekommenderar det. Jag får åtminstone mycket lättare att släppa ältande och deppiga tankar när jag fått skriva ner dem.
Fler tips någon?
 
 


 

My inspo.

Vissa människor gör ju så kallade visionboards då och då för att peppa sig själv och visualisera sina drömmar och mål. Jag kände INTE för att sätta mig med sax och tidningar och klistra ihop ett sånt (vem orkar lixx) men nu ska ni få ta del av de fem mest inspirerande bilderna jag kan tänka mig just nu. Utifrån vad jag vill just nu! Om jag får drömma fritt såklart, vissa är ju kanske lite.. ehm.. orimliga. Men hey, dare to dream big!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My little love.

Jag råkade ju bli en väska rikare i förrgår. Är verkligen ingen speciell eller så men vill ändå visa.. tyvärr var det inte läge för Michael Kors än. Ville dock ha en större väska som man kan ha dator + sladd, laddare, lite pluggböcker osv utan att det blir mos av allt. Och denna är mycket större än den ser ut. Men ändå bra handtag så den hänger bra på axeln. Haha, ja det är många krav som ställs på mina väskor ;)
 
Ni får ursäkta den hemska bakgrunden, det är min tapet. Väldigt oproffsigt men orkar inte retuschera så det ska bli en snygg bild. Ni ser väskan, Lindex 299 kr. Mycket nöjd! Vi kommer nog hänga mycket i höst när skolan drar igång.