Skärpning Metro

Jösses ni.. satt just och bläddrade i Metro's sommartidning och blev fan helt bestört! Var nästan tvungen att kolla efter så det verkligen var en ny tidning och inte något som trycktes på 50-talet. Artikeln nedan tar nämligen upp lite "sommar vett & etikett" och ja, flera av punkterna är väldigt vettiga och ganska självklara även i mitt liv, tex att inte ha bikini på stan eller röka folk i ansiktet på uteserveringar.
 Men alltså, punkten om öppna skor.. Jag blev fan förolämpad! Vad säger kvinnan? Enligt henne så är det ok med öppna skor om man har fina och välvårdade fötter, annars kan det var obehagligt för omgivningen och man bör inte visa sig i sandaler. WTF!? I så fall ska ju jag gå med kängor året runt, det handlar inte om att jag är sunkig och äcklig och låter tångalarna växa flera dm, utan att jag har världens problemfötter med skavsår, blånaglar och andra små defekter. Ska jag då inte kunna ha sandaler när det är 30 grader? Lite som att säga "det är okej för smala människor att ha kjol, men överviktiga får klä på sig annars kan folk bli äcklade". Herregud! Så säger man inte!
 
Och sen första punkten kändes ju jävligt oldschool. Art man inte ska ha shorts på jobbet. Och OM man nu vill ha det så får de inte vara kortare än till knäna. Haha stort utbud det finns i affärerna på snygga, knälånga shorts till kvinnor idag ;)
Självklart beror det på vilken bransch man är i och vad som är lämpligt. Men inte tusan skulle jag bli upprörd om expediten på Clas Ohlsson visade sina knäskålar. Eller om man sitter och skriver vid sitt skrivbord med klänning.
 
Bara min åsikt, men fan vad skönt det var att få skriva av mig. Over and out.
 
 

torsdagen.

hej mina fina!
 
Det blev en mycket bättre dag än jag trodde idag. Känner att jag måste klargöra att det här med boendet är inget som är jätteakut, så ingen behöver oroa sig att jag får bo på centralen framöver. Det är 2 månaders uppsägningstid så jag bor kvar här till oktober iallafall, till skillnad från december som det var tänkt från början.
 
Hursom! Roligare ämne: idag. Jag träffade ju Cornelia en sväng, så fint! Vi har inte setts på ett bra tag nu så det var härligt att kramas lite. Satt i solen vid Dramaten och stekte och jag tycker det är så himlans fint där! Lätt ett av de finaste områdena i Sthlm. Det här var vår vy:

bortse från den spatserande gubben, han var inte där hela tiden


 
Sen drog jag mig vidare på jobbträff eller vad man ska kalla det. Och vet ni? Nu har jag jobb igen!! Som jag förstått det så kommer jag inte enbart vara barnvakt utan även någon slags allt-i-allo då de precis fått en liten bebis till och har fullt upp. Jag fick alltså hålla i och kela med en liten tjej på 10 dagar. Mina moderskänslor svämmade över. Har nog aldrig sett nån så liten människa irl. De har sånt minspel och grimarserar hela tiden, såg så kul ut! och såg fett misstänksam ut hela tiden. Haha! Känner att det nog kommer bli en heeeel del bebisprat framöver efter att jag hängt med den godingen. Den andra ungen (som jag kommer vara mest med) är 1,5 år och så söt så man storknar. Alltså verkligen docksöt!
Så imorgon gör jag mitt första "jobbpass" hos dem, har lite blandade känslor för det faktiskt, men mest kul såklart. Tänkte jag kan berätta det imorgon för nu har jag redan babblat för mycket. 
 
Blev kvar ute hos dem ganska länge faktiskt men nu har jag kommit hem och ska fixa lite käk. Hungrig tjej här!
 
Pusspuss!

My fav qoutes.

Som ni säkert märkt vid det här laget så ÄLSKAR jag quotes. (alltså citat, men quotes låter mycket bättre). Hittar jag ett riktigt fint quote med en fin bild kan jag nästan börja grina. haha! Och bli väldigt inspirerad/berörd/känslosam, beroende på budskap såklart.
 
Här är mina bästa just nu (känns som det blev lite deppigt tema, är nog för jag ofta går in på weheartit när jag är lite låg och fastnar för de ledsna):
 
 
 
 
 
 
 
 
 och den absolut bästa: