Smicker.

Jag och komplimanger har ju en himla fin relation alltså. Jag är lite av en konplimangsknarkare för jag får verkligen aldrig nog. Behovet stillas aldrig. Egentligen spelar det ingen roll ifall komplimangen i fråga kommer från en lodis i tunnelbanan, en klasskompis eller en kille på krogen, jag blir fan alltid glad. 
Förut blev jag alltid gladast av komplimanger om min utseende, men nu har jag även börjat uppskatta när någon säger något fint om min personlighet.
 
Idag när jag var påväg hem från jobbet stannade jag till på Willy's för att handla. Kände mig väl inte precis som sex on legs då jag varit uppe sen i ottan, slitit som ett djur på jobbet och luktade en blandning av bacon och äggröra. Men där, vid de frysta grönsakerna, kommer det fram en man och säger "you look so beautiful. I feel so happy just by looking at you and see a truly beautiful person. You should go home and look in the mirror and be happy". Hehe. Första tanken var ju att han var lite utvecklingsstörd (tror faktiskt han saknade nån flinga i paketet, men det ignorerar jag) men ändå blev jag jätteglad! Oavsett det var sanning eller inte så gjorde det att jag kände mig mycket finare när jag gick ut från affären än när jag gick in.
 
Min slutsats: mer komplimanger åt folket! (eller åt mig i alla fall. mihi)
 
Nu ska jag prova min nya kamera (<3) och se om det är en ny bebis eller om jag blivit totalt blåst.
 
PUSS!
 


peppig veckostart.

Hej tjejer!
 
Måndag! Ny vecka! Nya trevligheter!
Jag är på ett riktigt kick-ass humör, dels för att jag jobbat frukost idag och då är jag alltid halvt speedad av stresspåslag och går på någon slags överpepp resten av dagen (dvs tills jag kommer hem och däckar) men även för att jag hade ett jäkligt välbehövligt samtal med Johanna igår. Mycket angående det här jag nämnde häromdagen att man inte ska stanna upp och nöja sig. Jag har massor av saker att jobba med, saker med mig själv och mitt mående, som jag kanske inte är jätteöppen med här i bloggen. Men tror alla har sina issues och saker de mår bra av att arbeta med.
Så det ska jag lägga fokus på att förbättra nu framöver!
 
Landar en stund nu efter jobb som sagt och sen ska jag åka till centralen för att möta upp en tjej och köpa kameran. Ska bli så kul att äga en kamera! Vet inte alls hur bra den kommer vara och så, men lär ju duga för mina behov i alla fall.
Under dagen ska jag även ta tag lite i mina USA-planer. Skriva en lista på saker att göra innan USA, är ju massor som ska förberedas och ansökas och jag tycker det är så himla kul att pyssla, peppa och längta. För er som inte läst så länge och är så insatta så ska jag åka och läsa en termin i LA. (oj, fick en spasm i magen av att skriva det där..)
 
haha, denna bilden är inte ens fin på mig så vet inte varför jag lägger upp den. Är nog för att det är kul med en bild som inte är en selfie för en gångs skull. Plus att flaggan är så fin i bakgrunden ;) 
 
 

Att unna sig.

Jag är faktiskt väldigt dålig på att unna mig saker. Jättedålig. Jag tänker hela tiden att det är bättre att spara denna "unning" till ett tillfälle när det är ännu mer värt. Men det kommer ju aldrig när man tänker så hela tiden.
 
Varför är man sån? Tror många människor är dåliga på att unna sig lite lyx och njutning i vardagen. Är det för vi inte tycker vi är värda det?
 
Hursomhelst så känner jag att mitt utseende kommit jävligt i skymundan på sistone. Låter kanske lite ytligt men faktum är att jag alltid tyckte det är kul att "piffa" mig och sminka mig och ta hand om mitt yttre. Men nu.. jag har sunkat ner mig totalt!! Min standard uniform en jobbdag är liksom sneakers (eller ännu värre - eccoskor!), tights och en kofta. Håret har på sin höjd en hårnål och det är ett under att jag ens tar på mascara. Vissa dagar har jag även solpuder, då ni! Då är jag piffad till tänderna ;) haha. nej men ärligt så vill jag göra något som får mig att känna mig fin. Kanske fixa naglarna. Också har jag tänkt länge att jag ska göra en fransförlägning, men ryktet säger att det bara sitter typ en vecka och är jättedyrt. Någon som har erfarenhet kring detta?
 
Jag mår verkligen bra i själen när jag gör något för mig själv. När jag gjorde min fransuppböjning i Karlstad i våras kände jag mig superfin, trots att det egentligen inte var någon drastisk förändring så var det bara en bra känsla att man gjort något fint för sig själv och lagt pengar på sig själv, den viktigaste personen i världen ju!
 
Andra grejer jag kan tänka mig att unna mig snarast är:
  • en massage
  • fotvård och pedikyr
  • en ensamfika på café med en ny tidning och bara sig själv, kaffekoppen och nått gott att äta
  • sitta och läsa en bok i tystnad utan störningsmoment (haha var fan kom det ifrån? jag läser ju inte ens. fick bara en bild av att det vore något att unna sig. Lugn stund liksom)
  • eller varför inte ett besök på ett dag-spa!? Eller budgetvarianten att ta ett bad. Det måste jag fan göra nu när jag har badkar. Varmt och skönt med massa skum och levande ljus och ligga där med en tidning. Ja, så får det bli snart!
Har ni fler förslag? :)