FIKA @ BERGIANSKA

Ojoj, ni kanske minns euforin efter mitt första besök på Rosendals? Nu har jag upplevt något liknande igen!
I måndags skulle jag och Amanda på museum men ingen träff utan fika sa jag och då kom hon med det briljanta förslaget att gå till Bergianska trädgården. Det ligger precis vid Universitetet och där fanns ett helt galet mysigt café!
 
Jag gillar tydligen detta med kombinerat växthus, blommor, shabbychic-feeling och fika. Såhär ser det bland annat ut därinne.
Det fanns så himla mycket gott att välja bland, trodde det skulle vara rätt pricy men det var riktigt prisvärt. Jag ville ta en banan- och hasselnötskaka men Amanda sa att den var tråkig. Och vem vill vara tråkig va? Tog istället en kanelbulle vilket är såå mycket roligare ;)
Stället var som gjort för bloggare, mycket fina detaljer och blommor på borden! Den mer estetiska av oss (ledtråd:inte jag) satte ihop ett litet stilleben, fint att få glida med på andras talang. 
Amanda tog en sommartårta som också såg helt ok ut. 
Vi insåg ganska snabbt att det var lite varmt att sitta i ett växthus en strålande sommardag och eftersom vi redan fotat och donat så gick vi ut och satte oss på uteserveringen. 
 
Där pratade vi fotokurser, knäppa bloggläsare och vår plan att bestiga Kebenekajse. Visste ni att det är med på min life bucketlist? Rätt otippat men..
Sen gick vi ner mot vattnet och åh:ade över hur fint det var. Hann också gå in i ett annat växthus och se meganäckrosblad. Båda två blev nyfikna på om man kan flyta runt på dem och sola typ som på en badring?!
Det testade vi dock aldrig utan tog tuben hemåt igen. En så himla fin och lagom utflykt, verkligen. Älskar att det aldrig tycks ta slut på fina platser att upptäcka i Stockholm!


Anonym    •     •  

Oh, vet du hur långt det är upp på Keb? Det är en lång heldag om vädret är okej. Från fjällstationen måste man över en annan knöl först, ner och sen uppåt. Även den lätta vägen kräver förberedelse och kunskap om man inte går med någon som kan. Vädret i fjällen kan ändras precis hur som helst och man får inte under några omständigheter vara snål med energiintag (inga ätstörda tankar alls här) för utan ork blir man snabbt trött, grinig, kall och fattar dåliga beslut och sånt kan vara rent livsfarligt ute i terrängen. Hemma i stan spelar det mindre roll, man går hem ellet sättet sig på ett cafe och vilar lite så löser det mesta sig.

Jag säger det inte för att du ska stryka Kebnekaise från din bucketlist, mer för att du ska förstå lite mer om vad det faktiskt innebär och inte vara en av dom som tror att det bara är en uppförsbacke och slutar med att ringa fjällräddningen pga skavsår, för lite kläder eller hunger (andelen folk som faktiskt gör det har ökat senaste åren). Med bra förberedelser är det förmodligen ett skithäftigt äventyr. Jag har inte testat än men vandrat i fjäll en hel del och gjort andra toppturer. Kan varmt rekomendera att gå över Besseggen med alla tokiga norrmän om du vill ha en sjukt häftig upplevelse.

Om jag intr hade haft starka misstankar om att du inte skulle gilla mig hade jag lätt erbjudit att vara sällskapsdam upp på Keb:)

Svar: haha varför skulle jag inte gilla dig?! Jag känner spontant att jag visst skulle gilla dig pga du engagerade dig i mitt liv genom att skriva en kommentar, haha! Är förövrigt inte alls naiv gällande Kebe utan förstår att det är en himla utmaning. :)
Isa Bylund

Meg    •     •   http://megs.blogg.se

men åh, vilken fin och mysig fikaplats! riktigt fotovänlig ;)

Svar: eller hur! Nästa gång du är här, dejt där? (oj, rimmade heh)
Isa Bylund

Frugan E    •     •   http://frugan-e.blogspot.com

Så vackert! Stockholm ♥

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Åååå ta mig dit Isa!!! 😍😍

Svar: Du skulle älskar det SÅ mycket :D
Isa Bylund

Meg    •     •   http://megs.blogg.se

men svar JA!!

Hemma Hos Felicia    •     •   http://feliciahblogg.webblogg.se/

vilket mysigt café!! och god fika, hasselnötskakan ser otroligt god ut, så gör även kanelbullen! :)

Lovisa    •     •  

MEN HALLÅ NEEEEEJ! Det var dit jag tänkte att vi skulle gå nästa gång ju!!!

Anonym    •     •  

Bra det=) Alltså att du vet att det är en utmaning. På tok för många (övervikt åt medelålders män med kriser av olika slag faktiskt) som underskattar projektet och överskattar sin egen förmåga. Hörde idag att fjällräddningen överstigit sin årsbudget redan bland annat pga knäppgökar som ringer efter hjälp när dom är lite trötta på en fjälltopp.

Anledningen till att jag tror att du inte skulle gilla mig är att jag är typ allt du inte gillar eller förstår dig på. Typ sitter gärna tyst tillsammans med andra när man fikar, är tokärlig och skulle aldrig låta bli att säga till om dom tar för lite betalt i kassan på cafe eller så. Är inte heller en positiv skinande solstråle utan kan vara rejält negativt och grinig emellanåt. Glömmer bort att höra av mig till folk (alla inte särskilt utvalda) inte för att jag inte bryr mig utan för att det helt enkelt faller bort ur min hjärna otrevligt nog. Jag använder hellre helt regnställ och slipper bli blöt än ser bra ut (även på stan) och gillar överlag inte folksamlingar. Men å andra sidan gillar jag tantfika, en storfavorit är dammsugare, så vem vet=p

Svar: haha skrattade högt åt beskrivningen av dig.. kan se oss bestiga berg tillsammans ;) Tror du dammsugaren kan rädda detta? Btw - kul att du läser här ändå?! Kan inte vara så intressant, eller du kanske gör det i hatkärlek-syfte ;)
Isa Bylund

Amanda Jona [FOTOGRAF]    •     •   http://amandajona.se

Åh, tack för en fin dag! <3 Keb nästa år, tagga!


Kom ihåg mig?