KANSKE MÅSTE ACCEPTERA HÖSTEN, ELLER?

Godmorgon torsdag!
Imorgon är det första september, jag kan inte undvika att nämna ordet höst något mer... Har verkligen fått en klump i magen av blogginlägg om höstlistor eller rubriken "äntligen höst". Klickar genast bort och tänker arga tankar om personen bakom inlägget (no offence, it's not you it's me).

Såhär såg jag ut i oktober 2016. Har ungefär samma klädsel nu - i augusti!!
  
Igår bestämde jag att jag får skärpa till mig och ändra mindset. Bor man i Sverige får man vara beredd på att halva året är mörkt och kallt, inget blir bättre av att jag går och tänker hur hemskt det kommer bli. Jag är dock lite oroad för jag vet att väder och ljus påverkar mitt mående så och jag är ju redan lite.. instabil..
 
Tror långfikor kommer göra det lättare..
 
Såå, nu är det dags att höstpeppa mig själv! Hur gör man det då? Jo, för mig blir det att skriva listor såklart, det brukar vara ett safecard för att tagga till. Listor med höstmål och höstplaner. Även om jag inte har något stort inbokat ännu så gäller det att skapa små guldkorn, ni vet planera in några småsaker att se fram emot. Behöver ju inte vara en vecka på Maldiverna utan kanske en helg i Göteborg, ett spabesök eller fundera ut något materiellt unn att göra under hösten. 
Kan dela ett av mina höstmål: bli bättre på smådejter! Dvs träffa vänner utan att det blir ett projekt som måste vara planerat någon dag innan för att båda ska hinna. Utan istället typ ta en snabbkaffe på en timme efter jobbet. Passa på att luncha när båda är i stan. Ta en kvällspromenad tillsammans. Det tror jag kommer höja vardagslivskvaliteten!
 
Ska myspimpa läggan också
 Kanske ta en promenad i den friska höstluften och kolla på alla vackra färger! Hah. 
 
Om någon har höstpepp som inte innefattar orden te, filt, eller krispig frisk luft får ni gärna ge mig dem! Eller inlägg med ERA höstplaner, det kan nog tagga igång mig med. Puss!


Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Haha du måste hata mig som tycker det är lite skönt att hösten närmar sig. September och oktober kan vara riktigt fina årstider faktiskt 😃 Istället för att gå runt och deppa över hösten så får man hitta små ljusglimtar. Som du skriver, fika, tända ljus, gå runt i oversizetröjor, njuta av alla vackra färger som är såå kul att fota 😃

Mathilda    •     •   http://devote.se/mathilba

Så himla fina bilder Isa. Man ska acceptera hösten tror jag, även om den inte kommit till Lund än vill jag klä på mig alla snygga kläder man kan ha nu :D <3

Frugan E    •     •   http://frugan-e.se

Fina bilder!
Här kommer jag som en nagel i ögat och säger att hösten är ju underbar! :D Fika och mysa, är ledorden. Det har alltid varit hösten för mig :)

Anonym    •     •  

Alltså.. du måste inte älska höst och mörker och du behöver inte känna skuld över att du inte gör det. Hata hösthelvetet om du vill så länge det inte blir destruktivt ynkligt ömkande. Hata hösten och ta hand om dig själv istället för att försöka njuta av den om du ändå ogillar skiten. Det du uppskattar försöker du göra mycket av och det du inte gillar skiter du i. Ingen behöver skutta runt i regn och halka på löv om dom inte vill, det är det fina med livet som vuxen, ingen kommer tvinga på dig galonisarna och hiva ut dig för att det minsann är så jäkla bra med utomhusluft.

Ja man måste väl acceptera att det är höst och mörkt, det är svårt att ta bort verkligheten men man måste verkligen inte gilla den alla gånger. Försök i den mån du har tid och råd att göra sånt som du gillar, köpa snygga kläder, fika, spabehandlingar, träna, gå och simma, hälsa på hästar, prata med kompisar, tända ljus, baka morotskaka, ät på resturang whatever floats your boat liksom. Och var snäll mot dig, det är okej att hata mörker, man är inte en sämre människa för att man inte uppskattar isvindar och kolmörker så kom ihåg att det är okej och skydda dig mot det du ogillar genom att köpa varma snygga kläder och skor som håller någorlunda tätt så du slipper svära över blöt och kall i onödan.

Svar: haha "whatever floats your boat" - ÄLSKAR uttrycket. Ska börja använda det oftare. Som ursäkt att få göra icke sunda saker ;) Nä men fattar vad du menar, det som stör mig mest är nog att jag blir så orimligt irriterad på personer som är positiva till det?! snacka om oskön person liksom..
Isa Bylund

Isabelle    •     •   http://isabelleburlin.blogg.se

Jag älskar den höst som kommer direkt efter sensommaren, typ exakt den tid som är just nu, men också hela september. Efter det tycker jag att hösten blir lite deppig när alla löv faller ner från träden och det regnar konstant (påverkas också väldigt mycket av ljuset).

Men! Varje år vill jag försöka överleva den gråa kalla hösten genom mysiga härliga grejer, och detta är saker som peppar mig och som jag gillar att göra då:

- Gå på bio! ÄLSKAR! Hösten är bästa biosäsongen, äta godis och mysa framför film.
- Skriva listor!!! Gärna typ göra upp en strategi för att styra upp den perfekta basgarderoben, eller en blogg-strategi!
- Löpning i spåret (perfekt väder, varken för varmt eller kallt)
- Gå promenader med kompisar och köpa med sig take-awaykaffe - MYS.
- "Styra upp livet-grejen" skriva upp mål och göra upp planer för grejer jag vill uppnå.
- Dra igång roliga projekt.
- Tända ljus.
- Fixa mysigt i lägenheten, typ möblera om, köpa fina växter/blommor eller styra upp sin inredning så att man trivs till 100% i sitt hem!
- Måla tavlor
- FIKA!!

Svar: Isabelle du är mysisen nr 1!! Fick en så fin känsla av allt detta ju, tack för det <3 Ska skriva en höst-bucketlist tror jag! Kan inte du också göra det? Skulle älska din tror jag, haha! kraaaam <3
Isa Bylund

Celine    •     •   http://celinelf.blogg.se/

Haha jag har också äntligen accepterat det. Det beror väl mest på att jag flyttat till Skottland nu. Har föreställt mig att hösten inte är här förrän jag bor i Skottland, men här är det ju ändå fortfarande sommar så jag kanske kan hålla fast vid det hihi!

Sandra Rosén Dahlgren    •     •   http://rosendahlgrensandra.blogg.se/

Saker som jag gillar med hösten är i alla fall höstmode, museum, film, nya tv program, levande ljus, bland annat :)


Kom ihåg mig?