VAD BEHÖVER DU FÖR ATT MÅ BRA?

Varning för en riktigt käck mening men jag försöker hela tiden jobba med min mentala utveckling. Tankens kraft, du blir vad du tänker, a negative mind will never give you a positive life osv osv, de där meningarna man kräks på när man har en dålig dag ni vet!
 
En del av detta är att jag vill sortera upp väldigt konkret vad jag behöver i mitt liv för att må bra och vad det är som försämrar mitt liv. Gillar att skriva sådant svart på vitt så här är fyra saker jag behöver varje dag för att livet ska funka bra. Skriver också med ett tips under varje på hur jag försöker *tillfredsställa* det behovet, ifall någon vill ta efter :)
 
Det här nämner jag ofta men jag tror det är främst pga min HSP:iga hjärna som jag blir trött så snabbt jämfört med många andra. Om jag är tre timmar i stan med en vän i trängsel, med massa ljud och andra intryck, ska vara social och helst glad, fatta beslut om fikaställe, prova kläder etc så behöver jag några timmar för mig själv om jag ens ska orka göra något mer den dagen. Otroligt besviken att jag är sån men ja, så är läget just nu.
Mitt tips för detta: boka inte in för mycket varje dag. Även om det är lockande på måndagen att säga ja till tre olika träffar på fredagen så säg att du ska kolla upp om du kan och tänk en extra sekund innan du bestämmer något.
 
Bästa sortens egentid.
 
Jag vet att jag mår bra av någon form av socialt umgänge varje dag. Det här går inte riktigt att styra för ibland kan ju faktiskt inte folk ses, då får jag försöka få social kontakt på annat sätt.
Mitt tips: ring en vän! Även om det inte är samma sak som att hänga så får du åtminstone prata med en annan människa. Hjälper också att ta sig ut där det är människor och liv i rörelse. Ta en runda på stan eller.. wait for it.. ensamfika! ;)
 
Jag och Linda i vintras. Skrattbilden på mig, hhahah så skojig. 
Det behöver verkligen inte vara några megakliv framåt men för att jag ska känna att jag är nöjd med dagen så vill jag ha gjort någonting som känns läskigt. Vill alltid känna mig stolt när jag lägger mig på kvällen.
Mitt tips: fundera över vad i livet (som du kan styra) som stoppar dig mest från att leva helt obegränsat. Skriv en lista på de saker du vill förändra med det lättaste först och sen jobbigare saker för varje punkt. Börja bocka av! Framsteg föder framsteg så det blir faktiskt lättare för varje gång.
Behöver dagligen få en inpirationsdos. Eftersom jag har så lätt att tappa, men också få tillbaka, motivation så behöver jag ständigt fylla på här. Det gör jag nästan alltid med bilder och bloggar. Just nu gärna lite karriärinspirerat fast blandat med mysiga vardagsbilder. Tydligen mina två teman jag eftersträvar. 
Mitt tips: hitta dina egna inspirationskällor beroende på vad DU brinner för. Kan vara bilder från Pinterest, kan vara att läsa en bok av en entreprenör, det kan vara att se youtube-klipp om personer som volontärarbetar. 
 
Från min Pinterest.
 
De saker jag måste göra mig av med, eller iallafall ha mindre av, är en jävla lång lista. Det känns lite ledsamt. Men det får vi ta en annan gång! Är medveten om dem, det ser jag som ett bra första steg.
Nu är jag på riktigt nyfiken, vad behöver NI för att få må bra? 
 


Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Är som du gällande egentid. Behöver det. Helt slut efter att ha gått på stan el träffat vänner el varit på kalas.
Jag behöver frisk luft varje dag. Helst gå ut i skogen. Mår som bäst där. Behöver även en lugn start på dagen med en stor och god frukost 😃

Marianne    •     •   http://mariannelle.com

Vilket fint inlägg :) Håller med dig på varendaste en punkt <3
Hoppas allt är bra med dig!
Kram!
xx
http://mariannelle.com

Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Håller med om alla dessa! Plus att jag behöver komma ut och göra saker, hatar att bara dra runt hemma.

bylittlenea.blogg.se    •     •   http://bylittlenea.blogg.se/

Håller verkligen med dig! Alla de punkterna gör gott för välmåendet för min del :) Tack för bra tips!

Hemma Hos Felicia    •     •   http://feliciahblogg.webblogg.se/

åh vilket bra inlägg!! <3


Kom ihåg mig?