ETT BESÖK PÅ ROSENDALS ❀

Hej!
Nu ska vi kika på min lördagsutflykt! Det var jäkligt mulet på morgonen så jag var lite orolig att våra planer skulle få ändras men lagom tills vi skulle ses så blev det pangväder. Det händer inte ofta att man har sånt väderflyt! Vi är förresten jag + denna:
Hon skulle ta med mig på prommis på Djurgården med målet Rosendals trädgård. Att jag aldrig varit där är en jäkla miss. Det är så Isa:aktigt det bara kan bli. För er som inte varit där så kan man väl kortfattat säga (japp, nu är jag expert efter ett besök) att det är en stor trädgård där man kan gå runt bland alla blommor, växthus och "småparker" att sitta i. Stuket är ungefär som nedan. Dessutom helt tyst och lugnt och luktar landet. På ett bra sätt.
Jag ville ganska snabbt fika. Det finns ett huvudcafé/restaurang men också mindre små caféskiosker-ish där utbudet såklart är mindre men de är behändiga om man vill sitta i parkerna och slippa kön. Såhär ser det ut i en del av uteserveringen vid restaurangen. Är massa häckar och små vråer i här och där:
Är ett mysterium hur jag kunde missa att fota fikabordet!! Kanske hade solsting, det var nämligen i ett växthus med en miljon människor och jättevarmt. Kan försöka ge en målande beskrivning; ett långbord med hembakat fika, väldigt många ovanliga alternativ jämfört med cafékedjornas. Tex sockerkaka med aprikoser, kokostoppar, toscarutor och flera varianter av småkakor. Där fastnade jag såklart :))
Lovisa tog en kokostopp och jag en havrekaka med korinter. Vi diskuterade vad korinter egentligen är och kom fram till att det är sådana man sätter i apelsiner på jul.. tänkte lite för mig själv att det måste vara hårt att tugga på i en kaka men "jaja, det är säkert gott". Sen kom vi på att det är nejlikor. Kände oss som två experter i köket då ;)
Tror detta är ett av få ställen som kommer undan med fika på papptallrikar. Men det passade in i miljön. Vi vandrade ner till äppelträdgården och satte oss under ett träd. Här är jag i en icke-stagad bild.
Jag och Loppan hade inte setts på megalänge så vi hade massor att ta ikapp, vi pratade om inre stress, kontrollbehov men framförallt dejtande och störiga manliga beteenden. Efter ett tag vandrade vi tillbaka mot stan. Vi bestämde att vi ska göra denna typ av utflykter oftare, nästa gång blir det nog Hagaparken! Jag är på gång att bli en friluftsmänniska nu hörrni!
 
 


Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Men åh vad mysigt!

Angelica    •     •   http://angelchanelle.blogg.se

Men åååh, vad vackert det ser ut!

Frida G Svensson    •     •   http://www.fridagsvensson.se

haha alltså va fan, vi har NOLL sol här i Skåne. Jag blir tokig, och dina bilder gör ju inte saken bättre! =)

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Korinter är små russin. Det du sätter i apelsiner på jul är nejlikor. Ser mysigt ut 😃

Svar: Jo, märkte det när jag började äta, haha! Gott ju!
Isa Bylund

Emelie    •     •   http://juniflickan.se

Alltså åh älskar Rosendal och fiket där så mycket!! Så himla gosigt! Fun fact när jag dansade när jag var yngre så brukade vi ha sommaruppvisning där bland alla äppelträd! Saknar faktiskt det, var så mysigt!

Svar: NÄ! Så mysigt att gå på uppvisning där! Åh vill dit snarast igen, de hade ju så mycket gott fika! Ja, fika går före naturen ;)
Isa Bylund


Kom ihåg mig?