FRÅGOR & SVAR OM LA OCH BLOGGANDE.

När jag hade frågestunden kom det många frågor med tema Los Angeles och bloggande. Därför samlade jag dem i ett och samma inlägg. Det kommer nu:

Vad är det bästa med att blogga?
Jag har ju ett enormt behov av att skriva av mig, både om jobbiga saker för då lättar det för mig men också att berätta om mig själv och mitt liv, haha. Så då är bloggande en perfekt grej. Dessutom drömmer ju jag om att jobba på en tidning eller med annan form av redaktionellt innehåll så bloggande är ju liiite åt det hållet iallafall.

- bloggstund -

Hur länge har du bloggat? 
Oj, hur länge som helst. Började 2007 men tog en paus på typ ett år 2010 när jag mådde crap. Sen har jag kört på lite olika portaler. Är det någon som varit med länge? Vore ju galet roligt!

Varför började du blogga?
Min första blogg var något av en ätstörningsblogg. Det var väl inte tanken från början men jag skrev verkligen enbart om mina problem, min ångest, vad jag ätit och mina utmaningar. Rätt säker på att bara andra sjuka läste och jag läste bara den sortens bloggar med. Minns verkligen att någon sa till mig att "när du mår bättre kommer du förstå hur sjukt det här är" men då fräste jag bara ifrån att det var så fint med allt stöd jag fick av andra i samma situation. Idag ser jag definitivt att all den här typen av "recoverycommunity" inte alls handlar om stöd och pepp.. men det är ett annat åsikts-inlägg isåfall ;) 

bloggkompisar som blir IRL-kompisar är däremot bäst!

Vilka bloggar inspireras du av?
Jag skrev ett inlägg HÄR om mina favoritbloggar! Vill också lägga till denna tjej som verkligen är fantastisk! Hon har inte bara en grym blogg utan hon är verkligen så bjussig med sin kunskap om bloggande och design. Sånt är fint!

Nämn tre favoritställen du har i L.A?
Supersvårt att välja ut tre, det beror så himla mycket på vad man är ute efter. Shopping, äta, hänga etc. Men här är tre platser jag trivs så så bra på!

1. Santa Monica. Framförallt huvudgatan där affärer, restauranger och annat mysigt finns. Den atmosfären är så härlig!

Stranden i Santa Monica! Ni ser LA-diset också ;)

2. The Grove. Där hängde jag överdrivet mycket. En utomhusshoppinggalleria kan man väl kalla det? Finns ingen motsvarighet i Sverige tror jag.

3. Urth Café. En cafékedja som är helt helt magisk. Det var där jag såg Justin Bieber.. kanske just därför jag gillar det så. Nä men supermysiga lokaler, fräsch mat och spännande mat framförallt.

Den här drycken till exempel. Ni ser några konstiga svarta gummikulor i botten, haha. (jätteäcklig förövrigt)

Hade nästan glömt att du bodde i LA en snabbis! Min fråga blir väl: Hur länge stannade du där och vad gjorde du/tänkte du göra där?
Har nämnt detta så mycket, men jag stannade sju veckor cirka, planen var en termin för plugg. Åkte hem pga mådde inte bra där.. vilket är ett av mina största misslyckanden in life. Fortfarande så ledsen över det. </3

Vad saknade du mest med Sverige när du bodde i LA? :)
Den är faktiskt lite otippad, men kvarg! Sedan såklart även svenskt godis och normalt bröd. Bara matgrejer såklart hehe. Nä men jag saknade också att ha ett eget space, delade ju rum där. Och framförallt att allt är så mycket smidigare i Sverige. I LA blir verkligen allting ett projekt. 

Det var allt för idag! Ha en finfin tisdag gullisar!Cornelia    •     •   http://corneliae.blogg.se/

Appropå bloggkompisar. Du känns som en bloggkompis och jag vill träffa dig! Och: Hur har det gått med din lägenhet? Sorry men är lite ouppdaterad pga orkade inte läsa Devote-bloggar där ett tag (men nu är jag alltså backkkk) men iaf så skrev du förut (längesedan) att du ville göra iordning osv osv. Hur bor du nu? Mvh inredningsnyfiken.

Svar: Men HEJ kompis! kul att du hittat tillbaka och vad fint att jag ses som en bloggkompis. Såklart vi ska ses om du kommer till Sthlm! (att jag åker till en småstad för att hänga är inte på kartan som du förstår hehe). Jag kan svara på dina inredningsfrågor i nästa svar på kommentarer inlägg. Dock är det lite lgh-kris i mitt liv så får se om jag ens kan ge svart ;)
Isa Bylund

Meg    •     •   http://megs.blogg.se

Minns att jag började följa dig i samband med att du flyttade hem från LA, så tack för lite klarhet i ämnet :) och vad länge du bloggat, samma här!!! Älskar retoriken i inläggen man skrev när man var 16 bast.... </3 *not*

Svar: Åh det var ändå ett tag sen, mysigt hörredu <3 Och jaaa, sån skam. Undrar hur man kommer känna om dessa inlägg i framtiden?!
Isa Bylund

Sanna    •     •   http://sannasrum.se

Men alltså gulle dig, vad fantastisk du är :) Tycker att du är väldigt inspirerande också, så målmedveten :)

Svar: Hjärta dig!
Isa Bylund

Olivia    •     •   http://nouw.com/oliviakihlman

Tycker verkligen inte att du ska känna att det var ett misslyckande att åka hem! Det hade varit ett större "misslyckande" om du hade velat åka men aldrig gjorde det för att du inte vågade eller av någon liknande anledning. Jag tycker du är grym som tog steget och prövade, det är ett stort och läskigt beslut att flytta så långt bort och dessutom plugga i ett helt nytt land! Det hade ju varit värre om man inte prövade och fick tänka "what if" istället.

Never a failure, always a lesson <3 Kram!

Svar: Vad gullig du är! tack <3 tror också det hade varit ännu värre att gå runt och tänka på hur det hade kunnat vara.. Hoppas din vecka är fin <3
Isa Bylund

Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Alltså gud vad jag relaterar till det där med början på bloggen! Min blogg var bokstavligt talat ett komplement till min ätstörda instagram (självklart hade man även en sån), på grammet la jag upp typ allt jag åt och på bloggen delade jag främst med mig utav min tvångsträning. Kan en blogg bli sämre? Värt att tilläggas är att jag aldrig haft så mycket läsare som då :-) Helt sjukt.

Svar: haha åh ett "recoverykonto"? Älskart! Så ledsamt ändå att man tror man är en del i det där för att få "pepp och motivation" men i de allra flesta fall tror jag tyvärr bara det för med sig triggande saker och andra negativa effekter. Haha, men du vet allt som handlar om sjukdomar och misär säljer ;)
Isa Bylund

Caroline    •     •  

Asså det är ju galet egentligen men jag har nog följt din blogg till och från sedan typ 2008. Känns ju typ som jag känner dig lite 😝. Kram

Svar: NÄ!? Fy tusan vad fint! Och roligt, wow. Sån ära <3
Isa Bylund


Kom ihåg mig?