GIVE YOURSELF A BREAK FOR ONCE!

Det här inlägget är egentligen bara till er andra som också har en jävla massa självkritik. Ni andra kan scrolla vidare för detta är nog rätt trist för er, haha.
 
Förra veckan hade jag lite av ett rollspel hos min psykolog. Haha, fett flummigt. Har lite svårt för sånt alltså.
Men jag skulle iallafall spela min inre, kritiska röst som hela tiden gnäller på allt jag gör. Det värsta för mig är när den säger att jag är tråkig (alltid den!) och att alla som är snälla mot mig bara är det för de tycker synd om mig. Vill bara lägga till att den rösten inte alltid är närvarande, många gånger är jag väldigt självsäker också.
 
 
När jag ser denna bild hittar jag direkt minst fem grejer som jag klankar ner på, och såklart signalerar jag det till min hjärna vilket INTE är något som stärker ens självkärlek precis...
 
I alla fall så gick jag in i min roll helhjärtat! Tanken var att jag skulle svara på hans frågor utifrån den *kritiska rösten* för att luska ut vad den har för funktion, i vilka situationer den är som starkast och annat djupt. Nu känner ni ba ZzzZ snark. Men om vi snabbspolar en timme så fick jag med mig en läxa. Under kommande veckor ska ge den där sidan av mig semester. Jag tror att SÅ många av er också skulle må bra av det.
Min första tanke när han sa det var "men tror du det är så lätt eller?", har aldrig trott på att man bara kan säga åt sin hjärna att omprogrammera sig. Men nu ska jag allt ge det ett försök och har börjat säga åt mig själv varje gång jag lägger värderingar i händelser eller tankar. Tydligen ska jag istället bara obeservera och beskriva.
 
Ett påhittat exempel (som jag ser nu när jag skriver låter pinsamt pubertalt, men det här skulle lätt kunna ske). Jag ser att en vän till mig som jag inte träffat på jäääättelänge är och dricker vin med en annan person. Då börjar en röst i min hjärna genast klanka ner på mig. "Klart hen väljer X före dig, du är verkligen så tråkig och jobbig att du alltid kommer vara sistahandsvalet". Mmmh, sköna tankar, jag vet!
Min övning är nu att istället för att tänka så dömande så ska jag tänka "Nu är hen och dricker vin med X. De sitter på en solig uteservering med varsitt glas vitt. De hade antagligen mer passande schema med varann och lyckades pussla ihop det. Nästa gång kanske det är jag som sitter där". Ja, typ så. Om ni förstår skillnaden!? Inte lägga in massa antaganden som kanske är helt fel och som bara får mig att må dåligt i onödan.
 
Det var veckans må-bra-tips! Hoppas det funkar, jag får se för egen del och sen komma med ett utlåtande.


Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Så viktigt inlägg! Känner verkligen igen mig i det där att vara självkritisk, tyvärr.

Lorissa Lovebomb    •     •   http://lorissalovebomb.com/

Gud så spännande, jag ska också fösöka vara med saklig istället för värderande och självkritisk. Verkligen!

Frugan E    •     •   http://frugan-e.blogspot.com

Intressant! Skulle behöva ta till mig av det där jag med. Har alltid en sån där gnällig röst därinne som låter mig känna att allt jag gör/är, är fel, typ. :P

Svar: Den är så hemsk!! och ovärd! Hoppas du kan tysta den. Kram!
Isa Bylund

Frida G Svensson    •     •   http://www.fridagsvensson.se

det kommer inget gott ur att vara självkritisk. Man måste vara sin egen bästa vän!

Falling into selflove    •     •   http://fallingintoselflove.blogg.se

Skönt att hitta en blogg med nån mer som skriver om psykologbesök och ångest hehe!! Hittade hit ikväll för första gången. Jag har fått liknande uppgifter av min psykolog fast jag ska prata som min anorexi säger och sen svara som mig- det hjälper faktiskt när man väl kommit in i det!! Jag blir bättre och bättre på att särskilja sjukdomen från mig själv.
Fin blogg du har! Gillar de här inläggen när du skriver om ångest osv! Hög igenkänning! Ibland känner man sig VÄLDIGT ensam om att vara ung och må dåligt. Kram

Svar: Hej och välkommen till psyk-bloggen ;) haha, nejdå men vad fint att du uppskattar det! Har fått liknande övningar att "prata" med sjukdomen och det kan faktiskt hjälpa, även om det låter rätt stört ;) KRAM!
Isa Bylund

Emelie    •     •   http://juniflickan.se

Vet du vad fingin, då ska jag säga fem grejer som gör dig riktigt fin!<3
1. Dina ögon är fett fina på denna bild! De ser typ extra blåa ut, så fint!!
2. Du passar så himla fint i den där tröjan, det är något med vitt hur det typ framhäver allt annat , liksom typ förstärker alla andra ens färger ^^
3. Din hårfärg och frisyr är så himla fin också!!
4. Ditt leende är så fint Isa! Så fint med smilegropar<33
5. Hela du är bara så himla fin och bra glöm inte det du!!

Igenkänningsfaktor på det sista också! Måste öva på detta själv men det är så svårt!! Så himla svårt när det har handlat om bortprioritering i tidigare relationer och att förstå att det nödvändigtvis inte behöver vara så nu som du skriver.

Kram på dig! Saknar dig<3 Komförbi min sommarstuga!! Du skulle väl till Gotland med din kära mor?

Svar: Emelie <3 vet inte ens var jag ska börja svara, tusen tack för fina fina ord. Du är fantastiskt fin <3 Massa kärlek! Skriver på FB!
Isa Bylund


Kom ihåg mig?