VARFÖR JAG VILL PRATA OM ALLT.

Jag vet att vissa av er undrar varför jag gång på gång måste berätta om mitt mående, tankar och knäppa beteenden hos mig. Jag fattar att största delen av er scrollar förbi det, för man ska egentligen undvika det i en blogg. Den ska vara glad, peppig och inspirerande. Jag kan hålla med i viss mån, alla har fullt upp med sina egna issues.
 
 
Under denna period mådde jag inte alltför kalas. Det var dock få som visste det eftersom 1. det inte syntes och 2. jag pratade inte om det. Allt blir ännu jobbigare av att ha någon slags fasad att leva upp till, trust me.
Jag kommer inte sluta tjata om att vi måste börja prata om saker och ting, det är så jävla viktigt för människor mår allt sämre. Under åren har jag träffat en hel del personer via olika kontakter med psykiatrin, alltså andra patienter. Vet ni hur många av dem som dött senaste året? Tre! Även om det kanske inte låter mycket så är det en hög siffra med tanke på att jag inte skaffat mig SÅ många bekanta i psyksvängen. Vet ni en annan sak? Det dör en människa var 70:e sekund på jorden av ätstörningar (och antagligen följdsjukdomar av det). Det är sjukt sorgligt.
Jag tror verkligen att icke-pratet om sådant som är obekvämt att prata om bidrar till att vi mår sämre. Jag upplever det också som att det är ännu mer tabu att må dåligt ju äldre man blir, som att man borde "växt ifrån" det. Kan ni hålla med?
Det är också fruktansvärt synd att många undviker att nämna sitt mående av rädsla att det ska ses som ett tecken på svaghet. Att man är en skör person som kanske inte kan hantera livet, jobbet, skolan etc som de andra. Att det ska förstöra för en i livet att man berättat om något som har minsta lilla med psykisk ohälsa att göra.
I min värld är prata = avdramatisera = göra saker lättare. Såå, nu går ni hem, har tacosmys och pratar om er ångest, haha. Nä, men menar verkligen inte att vara tung och djup men jag tror inte någon mår bra av den press och de krav som är idag för att vara lika "lyckad" som alla andra, när vi egentligen inte alls har en verkligen bild av "alla andras" everyday life.
Ta hand om er♥
 

MIN SOMRIGASTE KLÄNNING OCH TRE LEDORD!

Hej och godmorgon gullpluppar!
Veckans sista jobbdag, är ni redo för helgen sen? Klart ni är! Min gårdag var så himla märklig, men det får jag berätta mer om i min veckosammanfattning för nu ska jag *beklaga* mig över ett riktigt jäkla i-landsproblem jag har. Min surf på mobilen tog slut i onsdags! Det har varit så jobbigt! haha, vad gör man ens på tunnelbanan/bussen utan internet? Övervägde till och med att ta med EN BOK (!) igår. För man kan ju inte sitta och bara vara liksom.. Men imorgon är det ny månad och ny surf, idag håller jag mig till platser med wi-fi ;)
 
Ska ha en liten modevisning nu med min enklaste, skönaste men ändå somrigaste klänning. Sen vill jag dela med mig av de tre mantran jag tycker vi alla ska ha i skallen idag, främst jag själv.
 
1. Låt inte självtvivlet stoppa dig från att göra det du brinner för! Kan inte ens räkna hur många gånger om dagen jag tänker att någon av mina idéer är för fåniga, konstiga, dåliga etc för att ens våga nämnas. Fast vem ska tro på en om man inte gör det själv?
2. Livet är för kort för att rätta sig efter andras viljor. Hur ofta gör man inte saker som en själv egentligen inte får ut något av, men som man inbillar sig ska tillfredställa andra? Det kanske inte ens är vad andra vill, bara dessa ständiga antaganden hos sig själv.
3. Oavsett det är något stort eller litet - bara gör NÅGOT! Här syftar jag på de där uttjatade småstegen som jag tycker är så viktiga. Det är de som slutar som en stor förändring tillslut. Det händer lite för ofta att jag inte tar tag i saker (kan vara allt från göra något läskigt, bryta ett dåligt beteende till att skicka en förfrågan om ett samarbetes) för att jag intalar mig att det blir en "för stor utmaning idag. Orkar inte just idag". Och nej, man måste inte göra världens utmaningar om man har en dålig dag men gör något. Minsta lilla grej men var inte bara loj och slösa en dag.
 Amen to that sisters, right? Slå på er bästa energi, ta en espresso och gör denna dag så bra det går. PUSS!
 

VAD LÄSER JAG FÖR BLOGGAR? BLOGGTIPS TILL ER!

När jag hade frågestund var det många som bad mig berätta om mina favoritbloggar. Your wish is my command! Tycker dock det är supersvårt att välja, har olika favoriter beroende på vad jag är på för humör. Men här är fem av dem jag läser så gott som dagligen. Skriver inte med de jag hänger med IRL, ingen nämnd ingen glömd av dem liksom.
 
1. Michaela Forni.
Såklart hon ska vara med på listan. Michaela har en sån himla bra mix av inlägg på sin blogg, allt från mode till resor och texter om hur hon faktiskt mår i stunden. Favoriterna enligt mig är hennes "min helg i bilder", tänker alltid att jag vill ha exakt sådana helger. Tycker det är skönt att läsa Michaelas blogg för den är inte helt perfekt utan ibland är det mobilbilder, ibland inlägg lite på språng, mer avslappnade outfitbilder än många andra storbloggare. Aaa, jag gillart!
 
2. Frida Wiman.
Frida har en av de mysigaste bloggarna. Hennes bilder är riktigt fina med snygg redigering och hon verkar vara så duktig på att göra vardagen fin. Något som jag alltid blir inspirerad av när andra gör för jag själv måste (MÅSTE) bli bättre på det. Ni vet, frukost på sängen ibland, styra upp mysiga picknickar, ha middag med vänner en torsdag. 
 
bilder från Fridas blogg. Otroliga resor och mysiga middagar.
Denna är så självklar, men Josefin är ju peppisen nummer ett. När hon skriver inlägg om att nå sina drömmar, hur man skapar sitt drömliv osv så spricker jag nästan av motivation att sätta igång genast. Dessutom gillar jag att se alla hennes asseccoarer för hon är bäst på smycken och man får alltid massa nya idéer. 
 
4. Johanna Utterberg
Denna blogg är så jäkla.. vardagsmysig. Haha. Letade efter ett passande ord men kom inte på något bättre. Hon lever ett liv som känns lite mer "rimligt" att en själv skulle kunna ha än de större bloggarna som jag följer. Fast hon har ändå superfina bilder, bra blandning av inlägg (tydligen ett återkommande tema i bloggarna jag gillar) och den där mysiga vardagen jag inspireras av! Mycket fina Gotlandbilder också, så idyllisk ö!
 
Tycker hennes blogg förtjänar såå mycket mer uppmärksamhet! Blir alltid så imponerad över hur proffsiga och genomarbetade hennes inlägg är. Det känns som hon tar bloggen på stort allvar och verkligen vill ha den snygg, vettig och bra. Hon lyckas! Dessutom bor hon i Paris och langar massa fina bilder därifrån. Wow, så vacker den staden är!
 
bilder från SandraNicole. Inspirerande arbetshörna och fina Parisvyer.
 
 
 EN MINI-LISTA MED ANDRA BRAIGA:
- En blogg jag upptäckt ganska nyligen (och som jag önskar uppdaterade oftare hihi)
- En bloggerska som är min nuvarande stilikon.
- En tjej jag skulle vilja byta liv med.
- En blogg som gör mig inspirerad inom de flesta områden.
- En som gör mig avundsjuk när hon reser. Grymt vackra resebilder! 
- En otippad blogg som jag läser. Inte för att den är dålig eller pinsam men mest för att vi har så olika intressen, hon gillar sömnad, pyssel och bor på landet. Men ack så mysig den är! Vill hänga med na.
- Den roligaste bloggerskan. Hennes inlägg där hon återberättar om en dag/helg/resa sitter jag och flinar rätt igenom. Så klockrena uttryck!