ATT BÖRJA LÄRA SIG SINA BRISTER

Oj, vilken konstig rubrik va? Är helt snurrig i huvudet gällande grammatik just nu. Nåja, jag vill prata om en ska jag tänkt på när jag filosoferat lite på sistone.. Att bli mer stabil, stark, och välmående behöver inte handla om att lägga all sin energi och flera år på att "bli av" med sina dåliga sidor. Det handlar om att lära sig vad, och vilka situationer, som gör att ens sämre sidor/beteenden triggas igång och får en att må dåligt. Ska ge exempel från mitt liv så ni kanske förstår vad jag menar..
1. Jag har märkt att jag blir SÅ mycket mer ångestkänslig och oförmögen att fatta sunda beslut när jag är hungrig. Det sämsta jag kan göra är alltså att äta för lite under dagarna för då går jag runt med en gnagande ångest som jag tror ska bli bättre om jag äter mindre men det blir bara tvärtom. Hunger och låg energi för aldrig med sig något bra för mig. Antagligen är jag inte ensam om det men för de flesta *välmående* människor är det en enkel match att bara äta något snabbt och sen vara glad igen. För mig? Not so easy. 
2. Om jag ska fatta ett beslut blir detta tusen gånger svårare om jag börjar tänka på alternativ och ens överväga dem. Jag får så gott som alltid beslutsångest och när jag väl fattat ett beslut kan jag vela om det var rätt, skulle jag gjort på andra sättet, vad tycker andra om detta beslut osv. Nu när jag pratar om beslut handar det inte om att köpa lägenhet eller byta utbildning utan det kan handla om ifall jag ska åka till stan innan eller efter lunch, om jag verkligen hinner träffa den där personen eller borde vara hemma och fixa etc. Så i dessa situationer ska jag inte ens tillåta mig att börja tänka när jag väl fattat ett beslut. Då ska jag säga åt mig själv att "såhär gör jag. Punkt" och sen vara nöjd med det och inte börja tänka på de andra alternativen.
3. En sak som verkligen kan få mig att älta och må dåligt är att lämna en situation som känns ouppklarad. Jag avskyr att gå från en träff eller skolan eller vad som helst och känna att det är dålig stämning. Då går jag hem och funderar över det och mår dåligt inombords. Därför måste jag lära mig att rensa luften och reda ut saker så jag vet hur läget är när jag går därifrån, då behöver jag inte lägga energi på att älta något som kanske inte ens är ett problem. Inte lämna något som skaver helt enkelt utan ta det direkt.
 


Veronica Pettersson    •     •   http://nouw.com/veronicapettersson

SV: Det är du som har inspirerat mig, har sett att du haft bloggträffar och blev sugen på att själv träffa en fotograf. :3 Känns riktigt kul och särskilt med kvällsbilder!

Svar: GUD SÅ KUL att höra! haha, bloggträffar är bäst <3 får spana in resultatet sen, påminn mig ;)
Isa Bylund

Amanda    •     •   http://mandasdiary.devote.se

Så bra inlägg och håller helt med dig! Är precis samma på punkt ett haha

Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Den tredje är PRECIS jag, alltså verkligen på pricken! Det har hänt att min mor lagt på i mitt öra när vi varit oense och det slutar alltid med att jag ringer och smsar tills hon svarar och vi kan avsluta samtalet i god stämning.. haha.

Lorissa Lovebomb    •     •   http://lorissalovebomb.com/

Det är duktigt av dig att fundera såhär. Jag låter livet krackelera! Men jag är en cynisk och ocharmig jävel, haha, så jag kan gott och väl skylla mig själv. Och jag jobbar på delar av mina brister, andra skiter jag i och tänker att det får vara nog - folk får anpassa sig efter mig ibland också, inte bara jag efter dem ;P

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Så bra att du är medveten om allt detta. Först då man kan jobba med det!

Ida    •     •   http://iidajohansson.se

Åh vad duktig du är på att skriva! Otroligt intressant att läsa! Kram

Christine's Stories    •     •   http://finest.se/christinestories

Bra insikter! Jag kan skriva upp mig på de två sista av de punkterna. Egentligen första också men mest för att jag blir så jäkla grinig om jag inte får äta, hehe. Oftast sitter det i ens huvud när det känns som att något skavt efter ett möte eller liknande social sammankomst. Men om det verkligen känns fel så är det såklart bättre att säga något direkt.

Svar: jaa jo, det är nästan alltid "bara" i huvudet men känns så verkligt. Snacka om att ens egen hjärna ställer till det ibland.
Isa Bylund

Julia    •     •   http://nouw.com/juliasimonejansson/

Åh så fin du är!


Kom ihåg mig?