ATT SÄNKA SOMMARKRAVEN

HEJ!
Nu ska vi prata om den där pressen som lätt uppstår under sommarmånaderna. Jag vet att väldigt många fler än man kan tro tycker sommaren är jobbig, men det är nästan lite tabu att säga det. Eller hur? För hur tråkig och glädjedödande framstår man inte då va när alla andra är lyckligare än någonsin och lever life.. Just nu ser jag fram emot sommaren och känner inte alltför mycket krav. Men tro mig, jag vet exakt hur det kan kännas. Tänkte därför ta upp några *myter* eller vad man ska kalla det som jag tycker gjort sommaren jobbig genom året, får se om ni kan relatera.
 
1. Alla andra gör så mycket hela tiden.
Denna är inte bara aktuell under sommaren för mig. Jag blir ofta ledsen när jag ser hur alla andra har så jävla spännande liv, oavsett årstid. Men vet ni vad jag börjar förstå? Det finns 2 % av befolkningen som på riktigt är sådana som gör spännande saker heeela tiden. Det är resor, det är fester, det är middagar. Och man själv får lite ångest för att man själv är så tråkig och trött hela tiden. Men de få människorna kan man inte jämföra sig med, inte jag iallafall för oavsett hur mycket jag anstränger mig så kommer jag inte kunna ha den livsstilen. 
Resterande 98 % av befolkningen gör inte så himla mycket som man kan tro. Det är bara det att vi visar upp när vi faktiskt gör något, inte när vi ligger hemma och scrollar i mobilen, har en städdag eller fastnar på Netflix halva natten. Att jämföra sig via sociala medier är en jävla fälla, det är så lätt att vinkla händelser, välja vad man vill berätta om och ta bort det som inte är lika härligt. 
 
- livets dryck -
 
2. Man måste ta vara på varje sekund av sol. Man får inte vara inne i fint väder.
Sommar är en hel årstid, det är inte så att livet stannar upp och allt annat bara försvinner för att det är sol. Jobb måste göras, powernaps måste tas, ibland blir man sjuk och måste vara inne. Eller fan, man kanske bara blir trött på att svettas och vara varm. Släpp genast alla stresstankar om att du missar så mycket om du inte maxar varje sekund i solen. Även om det kan vara svårt att tro när man bor i Sverige så kommer det antagligen många fler soliga dagar framöver. Om man var ute i solen varje himla sekund skulle man dels bli rätt rynkig men det skulle också tappa sin charm.
 
 
 
3. Jag kan inte visa min kropp i badkläder. Går icke.
Hur otippat det än låter så är jag väldigt bekväm med att ha lite kläder. Men jag förstår verkligen att detta är en jobbig grej för många. Tänker inte dra nån lång rant där jag beskyller medier för denna kroppshets som många andra gör när det pratas om strandkroppar. Däremot kan jag tipsa om något som hjälpt mig, återigen att fake it til you make it. Gå inte runt på stranden med en handduk, täck inte magen med armarna eller vad det nu finns för metoder att cover up your "flaws".  Det kommer vara skitjobbigt de första minuterna att gå med rak rygg och undvika att hacka ner på sin kropp, men för mig har det alltid släppt relativt snabbt när man väl kommit över den där gränsen. Försök också tänka logiskt på detta, vänd på steken - om du skulle se en person på stranden med [insert ditt komplex] skulle du då lägga så jääävla mycket energi att tänka på den där konstiga kroppen? Skulle du gå tillbaka till din filt efter doppet och berätta för dina vänner att "vet ni? jag såg en tjej med så himla [insert komplex igen], alltså helt otroligt". Och sen gå runt resten av dagen och tänka på den där märkliga kroppen. Nä, det skulle ni antagligen inte. För ni har fullt upp med ert eget liv och allt som händer i det. Jag vet att det inte bara går att stänga av dessa tankar, men det är ju så jävla ovärt att lägga all denna energi på hur kroppen ser ut. Speciellt när det är helt obefogat eftersom ingen annan tänker på dig! Du är inte jordens mittpunkt, det är 1000 andra pers att kolla på också. Försök leva istället, njut av en skön dag på stranden. Skapa minnen att tänka tillbaka på när du är gammal och skruttig och ser på bilder och inte fattar hur du kunde ogilla den där läckra kroppen.
 
4. Midsommar är årets bästa dag
Huh, hell no! Midsommar är ju en av årets VÄRSTA dagar för mig, haha. Alltid så höga förväntningar, alltid så jävla många (inbillade) måsten, alltid dåligt väder och kallt. Jag avskyr när dagar ska bli sådär hajpade! Också alltid frågan "VAD ska du göra på midsommar?" inte "SKA du göra något på midsommar?". Det är en helt vanlig dag, gör precis det du vill. Om det är till någon tröst så kommer jag vara i Ö-vik med min familj detta år, förra året var jag i Karlstad och hade middag med min syster och några andra. Det måste inte vara en perfekt sommardröm i skärgården. Ditt liv = dina val. Bara du ska vara nöjd i slutänden. 
 
 
5. Får inte må dåligt på sommaren. Får inte. Bit ihop. 
Vet inte riktigt varför jag känt såhär? Ofta kan jag må sämre/vara deppigare när jag vet att jag inte "borde". Lite som när jag var yngre och stod framför klassen och ba "får inte rodna, får inte rodna" och såklart blev till ett körsbär på en sekund. Så gällande detta tänker jag att det bästa är att acceptera att nej, alla dagar blir inte bra bara för det är sol. Och det är inte hela världen. Jorden går inte under för att en dag inte blir perfekt, trots att det är sommar, sol och alla runt en är glada. Då är det helt ok att säga "nä, jag stannar faktiskt hemma idag, känner mig lite vissen. Men ha så kul på stranden idag". Ingen tycker det är konstigt och ju mer du själv försöker trycka bort ditt dåliga mående eller din ångest, desto starkare kommer den bli.
 
Jag hoppas verkligen att detta kan hjälpa någon! Åtminstone så vet ni att ni inte är ensamma om att känna såhär och det kan ibland vara en liten tröst. Jag skickar en jättestor kram till alla som tror ni är ensamma i världen om att känna på ett visst sätt, trust me you are not <3
 
 


Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Så himla bra och viktigt inlägg Isa!

http://nouw.com/bellss/shabby-chic-30325406

Iza Palm    •     •   http://norrskensskytten.blogg.se/

Sjukt bra saker att ta upp, och viktigt att komma ihåg! Försöker, lyckas inte jämt, men att tänka så också! Jag har, exempelvis ingen semester i år, det kommer dock inte göra min sommar innehållslös för det, utan att det gäller väl mer att skapa tid för det man orkar, vill och att inte stressa upp det.
Jag känner bara att sommaren här i Norrland blir min första, och jag tänker njuta av den, oavsett om jag jobbar eller inte.
Chillaxa lite så att säga :D (Men att fotografera vill jag göra så mycket jag kan!) ;D

Svar: jaaa njut så mycket du kan! sänk kraven och lev i nuet. Typ ;) kram! var i norrland håller du hus förresten?
Isa

Lorissa Lovebomb    •     •   http://lorissalovebomb.com/

Jag har känt ALLA dessa, och flera av dem gäller fortfarande. Åh, borde jag inte mognat ifrån den pressen nu!? ;P

Celine    •     •   http://celinelf.blogg.se/

Älskar detta inlägg för relaterar till allt, som vanligt haha!

Resfredag/Annika    •     •   http://www.resfredag.se

Känner precis samma inför midsommar... försöker så ofta jag kan åka utomlands då. Fattar inte riktigt hajpen, det regnar ju ändå alltid!?? :)

Svar: haha precis. Så jäkla roligt är det inte ;)
Isa

Anonym    •     •   http://chanapha.se

Den första punkten är så himla sant. Är faktiskt i en sån situation just nu och mår fruktansvärd dåligt över det :( <3

Svar: men nej gullis, försök att inte tänka så. Allt är inte så bra som andra visar upp <3
Isa

Johanna Utterberg    •     •   http://johannautterberg.blogg.se

Håller såå med om punkt 1, så jävla lätt att hamna i den där situationen när man jämför sig med alla andra utifrån något så knäppt som sociala medier! Det är galet, jag kommer på mig själv att göra det ofta, men har också lärt mig se igenom väldigt mycket filter som folk sätter på ute i den typen av världen! Och neeej, midsommar är verkligen inte sommarens bästa eller viktigaste dag, haha! ;) Kul inlägg förresten och så glad att du kommit till blogg.se!!! <3

Svar: Men verkligen, även om man egentligen veeeet att allt inte är så härligt som på sociala medier så är det ändå så lätt att glömma det. Tack finis, kommer nog trivas bra här på blogg ;) kram!
Isa

B Y / E N G S T R O M    •     •   http://byengstrom.se

ÅÅÅÅÅÅH så bra inlägg!!!!! Kan verkligen relatera till dessa punkter, och älskar dina svar på allt. Heja!!

Svar: men tack tjejen! så kul att det uppskattas <3
Isa

Iza Palm    •     •   http://norrskensskytten.blogg.se/

Mitt nya mantra! Leva i nuet. Jag ska iaf bli bättre på det i år är tanken!
Jag håller hus i Boden :) Trivs sjukt bra. :D
Kram!


Kom ihåg mig?