NEW YORK DAY 3!

Nu har vi kommit fram till torsdagen i New York. Innan ni läser det här bör ni läsa om dag 1 och dag 2 så det blir en fint sammanhängande historia :)
Måste erkänna att det är tur jag har bilderna att falla tillbaka på för i min värld flöt dagarna bara samman. Detta var i alla fall dagen vi startade i central park. Paula skulle springa och jag skulle promenera. Tog överdrivet många bilder i denna park bara för att det är ett av mina happy places på jorden, tänker att det ska bli ett eget inlägg faktiskt. Går inte att föreställa sig central park innan man varit där. Här är i alla fall tre bilder:

 
Lärde mig under resan att det är omöjligt att planera tidsåtgång till saker i NYC. Denna lilla utflykt gick liksom på tre-fyra timmar, fastän vi bara joggade/promenerade i typ 1,5. Hursomhelst så kom vi hem vid lunchtid och tog en vilopaus. Tanken var att vi skulle göra en utflykt till södra Manhattan efter lunch men Paula var så utmattad av förmiddagens prövningar att hon ville vila. Jag gav mig iväg själv! Det var faktiskt lite läskigt, jobbigt att åka fel och hamna typ i Bronx. Såhär ser tunnelbanekartan ut tex:
Men ensam är stark så jag knatade iväg! Målet var Brooklyn Bridge eftersom jag missade det förra året. Måste dock säga att det är det mest överskattade turistmålet i staden. Var ett jävla projekt att hitta den där bron och väl framme var det överbefolkat, man gick liksom på led i slowmotion ut på bron och så pampig var den faktiskt inte. Nä, kunde skippat. Men knäppte några bilder ändå, gåendes eftersom det inte gick att stanna och stoppa ledet ;)
 
Under min jakt efter bron hade jag också hunnit vandra runt i Greenwich village, fy tusan vad mysigt det var! Det är tydligen ett av de absolut dyraste delarna av Manhattan och skiljer sig otroligt från de delar mer norrut. Där är det mer ”pampigt” och i Greenwich är det mer ”mysigt”. Tog en bild med mobilen på detta gulliga café som får symbolisera den bohemaktiga känslan i stadsdelen.

Sen var jag trött. Då hoppade jag på tuben mot våra hoods. Köpte med dessa konstiga bollar ni sett och kaffe. Kaffesuget då var inte nådigt kan jag säga!

Efter kaffe, lite socker, lite vila så tog vi en sväng till Times Square. Bodde väldigt nära där vilket var skönt för då kunde man vara där bara i kortare perioder. Extreeeemt intensiv plats! Inget jag rekommenderar för oss HSP-iga egentligen. Men man måste ju uppleva detta! Återigen vill jag använda ordet "mäktigt". Undrar förresten hur mycket det kostar att annonsera där på neonskyltarna?
Den här kvällen var det också dags för oss att *göra stan*. Hehe, Anders skulle ta med oss till några barer så vi svirade om, piffade lite, knöt på mig finskorna (1cm klack) och gav oss iväg. Jag tycker som alltid att jag gjorde bort mig jättemycket (tror alltid jag är nått jäkla charmigt engelskaproffs efter ett glas vin) och vi tog knappt några bilder men dessa två mobilbilder med uselt ljus får sammanfatta kvällen. Det var helt otrolig vy från den där takbaren, bilderna gör det absolut inte rättvisa.

Sen var det god natt. Nästa dag var sista heldagen. Stay tuned för den rapporten.Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Alltså jag blir så avis, vill också!

Meg    •     •   http://megs.blogg.se

Waow! Sista bilden ser så New York:ig ut! Trist att Brooklyn Bridge inte levde upp till förväntningarna, men så brukar det väl vara med överhajpade ställen ;p Greenwich såg riktigt mys ut!

Svar: Jaa, där vill man sitta och fika! hehe alltid fika också i min värld ;) Du får åka till Nevvan snart <3 puss!
Isa Bylund

anneli    •     •   http://anneliblom.se/

Åh jag längtar till våran new york resa nästa vår när jag tittar på dina bilder.
Men som du säger brooklyn bridge tyckte inte min syster heller var så jäkla speciellt :)


Kom ihåg mig?