You don't need to be perfect to be amazing!

Jag tänker väldigt mycket på det här, framförallt för att jag insett att mina problem jag har/haft egentligen bara är konsekvenser av att jag inte gillar mig själv tillräckligt mycket. Och inte inser mitt egenvärde. 
 
Mitt mål är egentligen inte att alla ska älska mig och tycka att allt jag gör är bra. Även om jag VILL det så förstår jag någonstans därinne i min rationella del av hjärnan att det inte kommer gå.
Jag vet att det alltid kommer vara människor som tycker att jag är sisådär kul. Att jag har sidor som de inte uppskattar. Jag vet också att alla har dagar när man tvivlar på sig själv, känner sig ful och tycker livet är rätt trist. Så jag strävar inte efter att aldrig känna så.
 
Det jag däremot vill uppnå är att andra aldrig ska få bestämma hur mycket jag ska gilla mig själv. Andra ska aldrig få avgöra om jag har en bra eller dålig dag. Vad jag tycker om mig själv ska inte styras av hur andra beter sig mot mig. Mitt mål är att inse att jag duger och räcker till trots att jag har mina brister och är långt ifrån perfekt.
 
För mig hjälper det otroligt mycket att läsa andras texter kring det här, texter som båder ger kunskap, inspiration och insikter. Har skrivit ner flera i ett block hemma, läser om och om igen när jag känner att jag blir FÖR självkritisk och märker hur jag börjar hacka ner på mig själv. Skulle ni vilja att jag delar vissa av dessa texter? 
 
Tror vi är många som måste jobba med det här för det verkar som fler av er gullisar som läser också har svårt att inse att ni är lika bra som alla andra.
 
 


Ida    •     •  

Dela gärna med dig! :)

Svar: I will! Är bara osäker på om det anses osnyggt med tanke på att jag inte kommer ihåg källan :(
Isa Bylund

Ida    •     •  

Ser fram emot! Nejdå, se det bara som saker du snappat upp.. som visdomsord typ :)


Kom ihåg mig?