ENKLA SAKER JAG BORDE GÖRA MER AV!

Jag pratar ofta om att det finns så mycket småsaker man kan göra i vardagen som inte är speciellt jobbiga men som ändå höjer livskvaliteten så. Nu har jag tänkt ut fem stycken jag verkligen borde göra något åt!
 
1. Jag borde börja kombinera promenader med kompishäng. Jag måste ta promenader varje dag och varför då inte ta med en vän och passa på att uppdatera varann om livet under en timme eller så? Om ingen kan så kan man ta en telefondejt. Ringa de där personerna man mår bra av, eller de där samtalen som ligger och ger dåligt samvete att man inte ringer.
 
Sommarsaknad nu. Här var iallafall en pratprommis med Karolina.
 
2. Se till att tända ljus hemma nu när det börjar bli höstmörker så tidigt.Snacka om att höja mysfaktorn med enkla medel.
 
3.  Se till att piffa till saker även om jag gör dem ensam. Som middagar, behöver inte äta direkt ur kastrullen typ. Man kan faktiskt duka och göra fint för sin egen skull.
 
Köpa hem en helgbukett.
 
4. Sätta på läppstift! Måste väl vara enklaste sättet att bli mer piffig när man känner sig sådär grå och trist. Färg gör en glad, det är väl vetenskapligt bevisat? 
 
5. Leva i nuet. Okej, inte en "enkel sak" kanske. Men att jobba på't går alltid att klämma in, mindfullness exempelvis som det finns massa appar och böcker kring.
Jag läste det här: att må dåligt över det som redan hänt kommer inte få det ogjort och att tänka på framtiden kommer inte kunna styra den.
 
Skulle också vilja lägga till "baka mer". Det här är nog det jag är mest stolt över i bakväg in life. Sån vacker kaka.
 


Amanda Jona [FOTOGRAF]    •     •   http://amandajona.se

Hallå vi kan baka igen!!! Så bra inlägg förresten :)

sara    •     •   http://devote.se/sara

Bra tänkt med promenad-kompishäng! Så enkelt och bra sätt att umgås + få röra lite på sig.

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Ta en promenad med en vän och sen hem och baka något tillsammans 😊 Då får du en fikadejt som är billigare dessutom 😉

Marianne    •     •   http://mariannelle.com

Så fint inlägg - små saker kanske men de gör en så enorm skillnad i vardagen!
Att leva i nuet kan låta så enkelt men det är alldeles för ofta vi oroar oss om något som hänt eller om framtida händelser. Själv använder jag mig av yoga för att kunna landa i stunden :) <3
xx
http://mariannelle.com

Svar: Tack finis <3 Åh, yoga skulle jag verkligen önska jag gjorde mer av. Tror alla mår bra av det!
Isa Bylund

lilliskutt    •     •   http://nouw.com/lilliskutt

Punkterna 1,2 och 3 är jag helt på din sida med. För läppstift på mig som knappt sminkar mig skulle bara se konstigt ut så den punkten skippar jag ;)

Jag orkar aldrig vara social särskilt länge och jag har hund så i princip alla mina kompisträffar och när jag är med familjen går jag en promenad så jag kan slå två flugor ii en smäll, hunden får sin promenad och jag får min dos av socialt liv och dessutom är det så otroligt smidigt för jag har svårt att veta hur länge man ska umgås, när det är ok att gå, hur man får någon att gå hem ifrån mig utan att vara otrevlig och då är en promenad liksom en avgränsad period.

Tända ljus har jag faktiskt gjort ett tag och det gör sådan skillnad.

Att ha det fint för min skull är jag inte lika bra på, jag bäddar sängen och städar och allt det där men soffan har blivit en samlingsplats och avdumpningsställe för kläder ;) Det vill jag ändra på men jag har sååå lite plats att förvara kläder på att det ärligt talat knappt får plats med allt.


Svar: Men braaa, du verkar ju uppfylla flera av dessa! Dock tycker jag du ska tänka om ang läppstift, blir ju bara ÄNNU roligare/mer piffigt om du har det som aldrig sminkar dig annars <3
Isa Bylund

Pia    •     •   http://simplypapaya.com

Mysig lista!☺️ Det där med läppstift tänker jag också att jag borde bli bättre på! Så liten grej som gör mycket! Å den kakan ser ju underbar ut!!😍

Svar: Ja eller hur! Ska alltid ha med läppstiftet i väskan ;)
Isa Bylund


Kom ihåg mig?