MORGONSNACK MED LITE SMÅTT & GOTT!

Hej darlings!
Den här veckan springer på i ett himla tempo, ska snart iväg jobbintervju och psykologbesök (båda innan 10.30, intense day). Igår hade jag en världsfin dag med först några timmar på kontoret och sen mötte jag upp Isabelle för fika. Hon skrev att hon ville ha kardemummabulle, jag var inte precis svårövertalad! Inte ätit en på flera veckor. Let me tell you, det var ett fint återseende, både med bullen och Isabelle.
 
Som alltid så har jag massa småsaker att berätta om, inget som förtjänar ett eget inlägg så jag samlar allt i ett såhär.
 
- I söndags blev jag bjuden på en vegansk tårta med (håll i er) avokado, banan, torkade aprikoser, passionsfrukt, kokos och jaaa, tusen livsmedel till som jag aldrig äter. Var mycket skeptisk när jag såg den, men hallå hallå vad god den var!
- Igår såg jag en tjej som stod och åt Skogaholmslimpa direkt ur påsen och fick sådana starka nostalgikänslor. Dagisfrukost-vibbar med den där klassiska, fluffiga limpan som garanterat inte är fri från tillsatsämnen, haha. Doften från en sådan nyöppnad påse är heaven! Frågade mig själv varför jag inte äter det längre, vet ni vad jag kom fram till? Att det inte går att bre de där jäkla skivorna utan att de trasas sönder. I-landsproblem ja, men säg att någon med stör sig på bröd som är sådär skört?
 
- Låt mig ge er en sneakpeak på godisbudet jag fick i veckan. Bästa hittills!
- Glömde laddaren hemma igår och batteriet gick ner under 20%, jag höll på att få magsår av stress över det. På riktigt, det låg som en klump i magen att mobilen kunde dö snart. Då är man väl ändå mobilberoende?
 
- Jag har hört att personer med "ätstörningsgenen" mår bra av att leva med ett energiunderskott. Och då menar jag inte psykiskt för det är väl ingen nyhet att många mår bra av att känna hunger och att äta mindre än man ska. Utan det här är fysiskt. På samma sätt som personer utan den genen mår bra av att äta varierat, lagom mycket, näringsrikt osv så är det vid ett kaloriunderskott som ätstörningsgen-personer mår som bäst. Kroppen strävar liksom efter att leva på kaloriunderskott även innan ätstörningen utvecklas. Typ så. 
 
Med all denna värdefulla information delad så önskar jag er en härlig onsdag, ni kan väl hålla en tumme för mig, vill bara hitta ett jäkla jobb som känns rätt så en kan leva lite (läs: spendera pengar) :)


Linda    •     •   http://lindaviktoria.se

Alltså jag är sååå avis på dina godspaket, vill också!!! <333

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Åh den där vegankakan lät spännande ☺ Asså hur menar du med att de med ätstörningar mår bra av att leva på energiunderskott? Jag mår verkligen inte bra av det varken fysiskt eller psykiskt. Varifrån har du fått den informationen?
Kram

Bella    •     •   http://nouw.com/bellss

Alltså jaa skogaholmslimpa! Throwback till dagisutflykterna när mamma hade brett en dubbelmacka med skinka emellan. Blev typ förbannad på den där mackan varenda gång, för det var ju kanelbullen som jag ville ha men då var man ju tvungen att äta mackan först.. haha, vilka problem man hade alltså.

Och har aldrig hört om det där med genen faktiskt! Kan dock flika in med att det absolut inte stämmer in på mig, jag var verkligen no chill och tryckte typ fem potatisar och nästan en hel fläskfilé till middag. Dock så har ju jag också alltid varit väldigt aktiv i och med elitidrottandet.
Däremot, så har jag aldrig ätit enligt kostcirkeln. Jag äter inte grönsaker och jag hatar såser, så för min del var det liksom bara potatisen och köttet som låg på tallriken. Sen så åt jag oförskämt mycket kakor och skräp.. ja, det gör jag fortfarande haha. Och jag har aldrig mått dåligt på något sätt utav det, trots att varenda dietist skulle få hjärtattack om dom hörde om det.

Svar: haha potatisen och köttet, så torftigt ;) Men jag förstår dig helt!! Nyttigheter är överskattat. Kan man få leva på socker eller?
Isa Bylund

lilliskutt.blogg.se    •     •   http://lilliskutt.blogg.se/

Var hittade du informationen om det där med ätstörningar? Skulle gärna läsa lite om du skulle vilja länka till det?

Sen är jag helt med på att inte äta Skogaholmslimpa och att det är ett super träligt bröd som man knappt kan ha något pålägg på utan att det liksom bågnar under trycket, fast i mitt fall beror att jag inte äter det på att det är så himla äckligt. Jag hatade när det bara fanns det brödet, jag fick dra bort alla kanter för att dom var så äckliga och jag var väl inte förtjust i mitten heller så jag har inte ätit det sen jag var liten och det kommer nog aldrig mer förtäras i min värld.

Svar: Jag hörde det i en podd och det verkade som det fortfarande är under forskning men de anar att det kan vara så. Är alltså inte vetenskapligt bevisat än men tyckte ändå det var fett intressant. Då kan det ju faktiskt vara en stor anledning till att vissa är extra känsliga att utveckla sjukdomen.
Isa Bylund

Yasmine    •     •   http://www.betterwords.blogg.se

Hmmm..intressant fundering på det där med Äs-genen...bra att det forskas mer. Intressant om det kommer lite nya bevis på förklaringar....


Kom ihåg mig?