THE FIRST STEP TO GETTING ANYWHERE IS DECIDING YOU'RE NO LONGER WILLING TO STAY WHERE YOU ARE!

 
Heeej vänner!
Känns som det alltid är på onsdagsmorgonen jag sitter såhär och livebloggar med allmänt babbel om livet. Det är bara den här tiden jag har ro att göra det tydligen, haha.
Jävlar vilket tempo det varit de senaste två dagarna, phju. Jag blir faktiskt lite besviken på mig själv att jag inte kan hantera en liiite mer uppbokad vardag utan att ha konstant stresspåslag av helt obefogade småsaker.
Då blir man ju orolig över hur framtiden ska se ut när jag knappt kan ratta livet när jag inte har barn, inte har heltidsjobb och inte har en partner att underhålla. Ja ni, vad blir det av mig va..
 
Idag är jag iallafall ledig! Ska till psykologen och prata om det jag skrev igår, min *skörhet*. Måste få ordning på det med. Sedan ska jag försöka ta det lugnt, komma ikapp med jobb och fixa så mycket som möjligt så jag inte behöver stressa kommande jobbdagar. Tänkte gå en snabbis till gymmet och också åka in till stan för att hämta lite prylar hos Ida. Det känns som en väldigt lagom och balanserad onsdag :)
 
Very off topic som alltid men jag har återupptäckt jordnötssmör. Denna köpte jag för 29kr på Maxi! När man fyndar livsmedel som är rätt dyra i vanliga fall, mh lycka.
 
Jag har förövrigt fått en till lyckokälla i vardagen - har börjat kolla på Bron säsong 3!! Kommer på mig själv med att längta till kvällen när jag får slå på nästa avsnitt. Bara ett om dagen dock, man ska dra ut på det lite! *disciplinerad*. 
Önskar såå att jag vore lite mer som Saga Norén, så himla obrydd om andras åsikter om henne, gud så skönt det måste vara.
 
Nog om allt, nu ska jag sätta igång dagen och börja bocka av saker från att-göra-listan! PUSS!
 
 
 
 

HUR GÖR MAN FÖR ATT SLUTA VARA SÅ JÄVLA KÄNSLIG?

Näe, jag vill inte höra en gång till att "det är fint att känna mycket" eller "det är det som gör dig unik" för det säger alla men det stämmer inte alla gånger. Jag vill inte acceptera den här hudlösheten som kan vända hela mitt humör på en sekund och ibland också förstöra hela dagar.
Det märkliga är att i vissa situationer inte alls påverkas speciellt mycket av yttre faktorer eller vad man ska kalla det. Tex om jag inte får ett jobb kan jag vifta av mig det ganska snabbt. Eller om någon kallar mig idiot på jobbet.
 
 
Men vissa specifika situationer petar på en om punkt inom mig och kan slå ner mig helt. Som en händelse häromdagen, jag grinade i en timme efter.
Såhär: jag gick förbi en mamma med sin dotter på ca 12 år vid t-centralen, då viftar tjejen med sin arm (eller gör nån annan liten rörelse) så hon fastnar i mitt headset och min mobil flyger iväg och skärmen spricker. Jag tar upp den och kollar mot dem, eventuellt lite argt, men jag hann inte säga ett ord förrän mamman, med en jävligt arg ton säger "hon gjorde ingenting!!! Det var du som gick in i henne! Gå inte så nära nästa gång!" och blänger på mig. 
Oh alltså självhatet timmen efter det var inte rolig. Dels för att jag varit så fkn klantig men också för att någon fräste så åt mig. Plus att jag är så jävla mobilberoende att bara tanken på att den inte skulle fungera ger mig sånt ångestpåslag. Sen blev jag så arg på mig själv för att en sån liten grej (känns som alla får spricka i skärmen någon gång och att främlingar i rusningstrafik är mindre trevliga) väcker så sjuuukt mycket ångest och som sagt självhat. Tänkte så mycket mörka tankar om mig själv. Sen sa mamma att det går på försäkringen och jag fick kaffe så livet vände lite. 
 
Hjälper i de flesta situationer
 
Jag vill inte vara sån här. Jag vill inte att andra människor ska kunna påverka mitt liv så överdrivet mycket. Jag vill inte vara en sån som INTE kan skaka av mig saker. Jag vill inte gå runt och vara arg på mig själv för att någon annan är arg på mig. Mamma säger att vissa människor är extra känsliga och att jag måste lära mig att hantera det. Jag vill inte lära mig hantera onödig ledsenhet, det är slöseri med energi. Jag vill lära mig att vara tillräckligt stark för att inte låta yttre faktorer påverka mitt egenvärde och därmed inte bli ledsen från första början.
 
Hur gör man detta då? Ja det vettefan. Tips mottages tacksamt :))

NÅGRA SAKER JAG GJORDE I HELGEN!

... såg ut som ovan.
 
... shoppade kläder för någon annans pengar. Sånt win; jag får tillfredsställelsen att handla men slipper göra av med pengar. 
 
... Träffade två vänner från gymnasietiden för en fika. En av dem bor i Göteborg så det är alltid lika fint när vi väl kan ses!
 
... njöt av mitt snoozade. När jag var yngre studsade jag alltid upp på första tonen av alarmsignalen. Nu har jag minst 6 st snoozar innan jag går upp. Så himlaaa skön grej. Snooze är så konstigt ord också om man läser det många gånger i rad.
  
... Tänkt för jag-vet-inte-vilken-gång i ordningen att jag SKA bli en sån person som köper hem en helgbukett varje vecka.
... blivit helt lyrisk över att det är ett ICA Maxi här i närheten. Och ännu mer lyrisk när jag kom dit. Varför har ingen sagt till mig att Maxi är paradiset?
 
... haft svinont i ljumsken. Sträckte typ min vagina när jag var hos gynekologen?! Haha sjukt osmidig person. Det har faktiskt gjort jätteont att gå.
 
... varit på en lägenhetsvisning. Herregud hörrni så fin den var. Den var ljus! Fräsch! Hade kök! Och balle! Och tvättmaskin! 
 
Vad gjorde ni i helgen? :)