FYRA FRÅGOR & SVAR!

Vad använder du för kamera när du är ute och fikar osv? Har en Canon eos 700D, men hade aldrig vågat slänga upp den när jag är ute ;D
 

Jag har en Sony a5000. Har varit sugen att köpa en riktig systemkamera men inser att jag verkligen inte kommer orka släpa med den och att bilderna inte blir bättre automatiskt av det utan att det snarare jag som måste lära mig mer.

Tyckte också det var "pinsamt" att dra upp kameran på caféer eller att fota outfits ute förut, men har släppt mycket av det vilket är så skönt. Är alltid lättare när man är med andra som bloggar såklart för då kan man vara två som folk stirrar på. Plus att andra brukar börja sucka och gnälla om man ska fota en halvtimme innan någon får röra fikat. Försöker tänka att folk får väl kolla då, har de inget bättre för sig när de sitter och fikar själva än att engagera sig i att tänka konstiga tankar om mig så får de väl göra det.. att blogga är inte precis en jätteovanlig hobby/grej att göra idag :)

 
Vet inte om man ser skillnad på kvalle? Denna är med min kompaktkamera..
 .. och denna med mobilen. Med VSCO-filter också i och för sig.
 
Jag får ont i knän, höfter o rygg av att springa så kan inte göra det :-( Får du lätt ont i kroppen? Kram (ang. det här inlägget)
Men gud JA!! Jag fick ont i mina fötter av att gå inomhus när jag bodde i Uppsala med hårt golv. Är som att jag inte har någon stötdämpning i knän och anklar. Om jag ska springa föredrar jag något spår i skogen eller sand (fast det är så djävulskt jobbigt haha). Får ont i andra leder med men de belastar jag inte lika ofta som ben och fötter. Till exempel så fick jag ont axeln efter mitt långa pass på Gateau pga skar så mycket bröd, hah. Men till mitt försvar så är det faktiskt väldigt hård skorpa på de limporna. 
 
Vad är ditt drömresmål just nu?
Åh, var vill jag INTE åka? Blir så jäkla längtig när jag ser resebilder i bloggar. Spontant vill jag alltid svara någon paradisö som BoraBora på denna fråga men vet att jag skulle bli rastlös efter två dagar om man är någonstans där man "bara" ligger på stranden.
Jag är alltid sugen på Los Angeles, min kärlek till den staden ni vet. Även Australien för alla säger jag skulle älska det landet, att det pasar min personlighet, haha. Har blivit väldigt taggad på Bali nu också, visst har det varit mycket Bali på sistone? 
 
 
Jag går inte i terapi o du har ju ändå gjort det ett tag. Känner du att det hjälper? 
Känner att det blir tjatigt när jag hyllar min terapi heeela tiden, men eftersom frågan kommer så svarar jag: det hjälper mig mer än någon annan form av behandling gjort!! Har gått i KBT via landstinget, inser att KBT inte alls är rätt för min typ av problematik. Nu går jag i något som kallas schematerapi, det är rätt! Bara känner i hela mig att det vi *arbetar* med, och de verktyg och tankesätt jag får, kommer göra mig hel. Eller ja, så hel jag kan bli :)))
 
Nu ska jag forsätta jobba lite och sen är det dags för veckans samtal hos Freud, ni får ha en toppenfin eftermiddag raringar. PUSS!
 
 


Josefin    •     •   http://sejosefins.blogg.se/

Tack för svar!
Ja mobilkameror är sjukt bra och funkar ju!
Såg även att man kunde köpa "objektiv" att sätta på mobilen, men vet inte om det funkar ;D

Mitt drömresmål just nu är Paris, har aldrig vart där och det verkar så himla mysigt!

Svar: Oj! Objektiv till mobilen?! SÅ bra ju :) Paris är jättefint! Var iofs 15 år sen jag var där typ, haha. Men det lär se ganska lika ut! Åk åk åk om du får chansen<3
Isa Bylund

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Vad innebär schematerapi? Hur hittade du det? Är det privat? Vad kostar en session? Kram

Svar: haha ingen mer fråga på det? ;)
Isa Bylund

Jenn - forever abroad    •     •   http://https://jennifersandstrom.se

Håller verkligen med om att det är jobbigt med en stor kamera - och att det inte per automatik ger en superproffsiga bilder, haha! Själv har jag en Lumix GF7, en liten spegellös som det kallas (och näästan ryms i fickan), och med mitt 25mm f1,7 objektiv tar den så himla fina bilder!

Svar: Jaa jag vill så gärna tro att det är lösningen på allt men tyvärr alltså ;( Ja dina bilder är ju grymma, det där med objektiv alltså.. har aldrig förstått alla siffror och termer. Men förstår att det är något bra :)
Isa Bylund

Anonym    •     •  

Jag är också nyfiken på vad schematerapi är, om du skulle kunna tänka dig att skriva om det någon gång (och hur det kan hjälpa enligt din erfarenhet) så vore det intressant!

Svar: Ja, alltså jag skulle absolut kunna skriva om det men jag vet egentligen inte vad som är skillnaden på schematerapi och alla andra tusentals former som finns, men jag vet att det snarare är DBT än KBT och det är mycket mer vad jag behöver än just KBT. Tror man förenklat kan säga att man gräver i sitt förflutna för att se varför man beter sig som man gör, varför man reagerar så starkt på olika situationer och hur man ska lära sig hantera det. Snarare än KBT där man "bara ska göra det som är läskigt". Sånt funkar inte för mig i längden. Gav det nått svar? haha <3
Isa Bylund

Frugan E    •     •   http://frugan-e.se

Jag gillar min gamla systemis men har tröttnat på att släpa med den överallt. Plus att mitt braiga objektiv är fast så ska jag ha en fikabild måste jag stå typ 5 meter bort från bordet. Drygt! Tror att jag vill investera i en bra kompaktkamera istället för fler objektiv.
En annan trist grej är att typ ingen annan än jag här kan hantera min kamera så jag får ju aldrig vara med på bild. :( Trött på att vara "fotografen" jämt när nåt kul händer, haha.

Svar: haha men du får ställa in alla inställningar och sen ba "det enda du ska göra är att klicka DÄR" så borde de väl klara det? ;)
Isa Bylund


Kom ihåg mig?