SVAR PÅ ERA FUNDERINGAR KRING MITT FÖRETAG!

I know, det är inget företag utan en enskild firma. Men det lät inte alls lika coolt i rubriken så man får väl krydda livet lite.
 
Har fått flera frågor om detta med att jag startat en egen firma, det känns så häftigt och kul! Vem hade kunnat tro att jag en dag skulle göra det va?
Tänkte försöka mig på ett kort sammanfattningsinlägg eftersom vissa av er verkar vara sugna själva men inte riktigt orkar/vågar ta tag i det eftersom allt verkar så omständigt. Eller så var det bara jag som kände så?! Haha.
 
Först vill jag bara förtydliga att jag inte startade den för bloggens skull utan för att kunna fakturera till Ida. Även om jag såklart drömmer i smyg om att kunna fakturera till företag ocskå för samarbeten och annat via bloggen. Åh det vore en dröm. Måste bli egenföretagare!! 
 
Jobba såhär varje dag
 
Hursomhelst, tycker fortfarande allt som rör detta är väldigt förvirrande, som jag sagt förr så är jag heeelt oförmögen att förstå något som har med ekonomi att göra och jag är SÅ tacksam mot Amanda som åtminstone försökt hjälpa mig. Vi har spenderat många fikastunder med att hon (ganska förgäves och uppgivet) försöker förklara alla begrepp och hur man går tillväga. Tålamodet hos den tjejen alltså!
 
Vore kanske rimligt att slänga in en bild på Amanda här, men nä. Hon har fått nog med uppmärksamhet i bloggen den här veckan..
 
Här är iallafall tre frågor som dykt upp:
 
Hur gör man för att komma igång?
Rekommenderar att ni går in här, klickar på "starta" och sedan "starta och registrera ditt företag". Som jag förstått det har denna sajt sammanfattat allt viktigt man behöver veta, älskar sånt! 
 
Vad ska man tänka på?
Eftersom min största oro är att bli återbetalningsskyldig på flera hundra tusen för att jag "råkar" glömma någon skatt eller göra något stort fel så har jag läst på lite kring de olika begreppen som dyker upp hela tiden. För många är deras betydelse glasklart, not for me. Tänker inte försöka mig på någon förklaring vad de innebär för det är fett tråkigt, men mitt råd är att kolla upp hur moms och skatt ska hanteras samt använda den här sidan för fakturering. Den är guld!! 
 
Hur vågar man?
Alltså, jag tror det låter mycket mer läskigt och "riskabelt" att starta enskild firma än det är. Stor skillnad på det och eget företag, där riskerar man ju att förlora pengar.  Det är inte sån stor grej så om ni vill börja fakturera för bloggjobb eller bara bli frilans överlag så kör igång en enskild firma! Ta steg 1 genom att klicka på länken ovan, sen är ni igång. Kom ihåg att firman kan vara vilande också ifall ni inte gör något jobb på ett tag, så det är inga krav att man måste tjäna X antal kr/månad. 
 
Vilket otroligt mossigt inlägg det här blev, haha. Men någon kanske fick svar på sina funderingar. Hur många faktafel kom jag med i detta inlägg måntro?
 
 


Celine    •     •   http://celinelf.blogg.se/

Men guuud så spännande! Målet är ju att jag också någon gång i framtiden ska skaffa eget företag, är rätt rädd haha!

Svar: Det MÅSTE du! Inom något med fotograferande va? Du kommer göra succé! Enskild firma behöver du verkligen inte vara rädd för kan jag säga, AB är väl lite mer läskigt men börja i liten skala vettja. <3
Isa Bylund

Meg    •     •   http://megs.blogg.se

Vad roligt och spännande för dig! Tror att det kommer gå galant när du får pli på ekonomidelen ;) hade också velat starta eget, styra sina arbetstimmar själv och göra lite som man vill.... one day!

Svar: Ja vilken dröm <3 Behöver det jag som är så himla lättuttråkad.. sjukt dåligt drag om man ska vara anställd. Lättuttråkad OCH stresskänslig.. haha, sånt jag inte säger på arbetsintervjuer!
Isa Bylund


Kom ihåg mig?