SVAR PÅ KOMMENTARER FRÅN SISTA TIDEN!

Q: Funderar bara på vad du grundar dina autismtankar på? 
A: Det var fler som undrade så jag kan försöka reda ut det. Som jag förstått det så är autismspektrat jäääävligt brett. Jag är säker på att jag inte har tillräckligt mycket "symtom" för att få någon diagnos, men jag antar man ändå kan ha drag av det? Av dessa anledningar:
- Jag är extremt (!) ljudkänslig, om något ljud stör mig kan jag börja gråta. Är det för mycket ljud kring mig spär det på min ångest och gör mig stressad. Kan inte fokusera på något om det är många ljud samtidigt.
- Jag blir så trött av sociala sammanhang och har börjat undra om det beror på att jag anstränger mig så för att vara normal? Haha, att det egentligen inte alls kommer naturligt för mig utan att jag bara lärt mig hur man beter sig för att vara en social och trevlig person.
- Jag tycker det är jobbigt när saker inte blir som jag bestämt i mitt huvud. Om jag tex bestämt mig för att möta en vän på söder och hen sedan skriver och frågar om vi kan ses på Östermalm, då är det en grej för mig. Absolut inte så att jag inte kan hantera det, men jag får ändå ett litet stresspåslag tills jag sansat mig och tänker förnuftigt.
 
 
Q: Spännande med jobbmöte! Håller tummarna! Tror du att du skulle orka jobba 100%? Jag tror inte att jag någonsin kommer orka det... Kram.
A: Jag fick jobbet!! Inte för att det var frågan men jippie!
Som mitt liv är just nu skulle jag inte orka 100%. Jag har så svårt att se mig själv på ett heltidsjobb med fast tid och plats. Jag tror nog jag kan jobba heltid i framtiden men då måste det vara något jag veeerkligen brinner för, som en egen business. Problemet för mig är nog framförallt att jag blir mentalt trött så himla snabbt. När jag jobbade 7h i lördags så var jag helt väck på kvällen, det var liksom inte på kartan då att göra något efteråt. Tänk om alla dagar i veckan hade tagit den energin från mig?! Nä, inte hållbart just nu. Om jag klarar mig ekonomiskt på att jobba typ 80% resten av livet så gör jag det mer än gärna!
 
Slänger ba in en bild på en harmonisk plats
 
Q: Hur blev det med benskörheten? Ska du behandlas?
A: Der här hörrni.. känner en stor suck över det. Fick veta att jag har 64% bentäthet (heter det så?) jämfört med vad ett normalt skelett i min ålder ska ha. Vet inte hur illa det är på skalan, vågar inte Googla.
Skulle få en remiss till en specialist för att se vilken typ av behandling jag skulle få, finns sprutor eller tabletter tror jag. Men några dagar senare får jag ett brev hem där det stod att de inte ska göra något eftersom jag "inte brutit något än". Det jag ska göra är istället att "gå upp i vikt med näringsrik kost". Lätt som en plätt! Då blir allt bra! Orkar inte riktigt med att medicinläkare vet noll om psykiska sjukdomar.
 
Q: Har du något favoritcafé i Stockholm att rekommendera när jag ska dit?
A: Ohjaaa! Det finns så mycket mysiga ställen! Känns som jag skriver om det här ofta?! Haha. Beror lite på vad man är ute efter men jag skulle säga:
 
Vetekatten såklart. Klassikern. Ta en kardemummabulle! Kanelbullen duger den med ;)
Karla café. Så himla fint där inne och de har såå brett och stort utbud!
 Sen måste ni gå till något av dessa, men det gäller bara sommartid..
 
Bergianska, orkar knappt hur fint, mysigt, gott, bra allt är där.
Rosendals. Att jag inte varit där förrens förra sommaren är skamligt!
 Är så kul när ni respondar med frågor i inläggen, fortsätt gärna med det! Allt är välkommet :)
 
 


Ida    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se

Jag är också sjuukt ljudkänslig! Drömmer om att bo i hus där inga grannar stör. På cafè/restaurang är det svårt att kunna koppla av och njuta och ha ett samtal med min ev "dejt" om det är massa ljud runtomkring. Kaffemaskiner, bestick, skrikande barn... så jobbigt! Trött i huvudet blir man ju också.

Stort grattis till jobbet :-D Vad är det för jobb? Hur mycket jobbar du i dagsläget? Hade aldrig pallat 7 timmar...

Ang benskörheten så är jag med väldigt benskör, speciellt i ryggen. Höfterna är lite bättre. Ska ev få medicin (piller) för det nu. Hellre det än att bryta mig. Har du kollat upp dina hormonnivåer Isa? Brist på östrogen gör ju att skelettet urkalkas.
Stor kram

Anonym    •     •  

Men om det nu kan bli bättre av att du går upp i vikt. Är det inte bättre o behandla det problemet? Få hjälp med att acceptera En normalvikt?
Din kropp kommer bli så skröplig när du blir äldre om du går underviktig ända tills dess:(
Så läkaren har ju rätt. Även om just han kanske inte vet hur jobbigt det är..

Svar: Jo, menade inte alls att jag vill ligga kvar på den vikten jag har för jag SKA gå upp i vikt oavsett benskörhet eller inte. Men jag tänker att den skadan som redan är orsakad nog inte går över av "normalt tillskott" av kalcium (eller vad som nu behövs för att bygga upp skelettet haha) utan att man kan behöva en konstgjord skjuts i form av tabletter. Förstår du hur jag menar? Tycker bara uttrycket "det är bara att äta mycket och bra mat" är lite uttjatat från läkare till personer med ätstörningar. Ordet BARA gör mig arg. haha!
Isa Bylund

Ellen    •     •   http://ellenlindberg.se

fina isa! <3 blir så glad av att läsa att du fick jobbet. heja dig!! <3

Clara    •     •   http://claratoll.se

Kul med alla kafétips!! Får skriva en lista och besöka alla i sommar, ser så härligt ut!

Svar: Det tycker jag! Är faktiskt lite av en expert så trust me ;) haha!
Isa Bylund

Cassandra    •     •   http://www.nouw.com/cassandraharaldsson

Vilket underbart inlägg!

Anonym    •     •  

Jo det förstår jag. Jag själv går igång sjukt mycket på det så vet absolut vad du menar.

Är glad att du tänker så! VÄLDIGT bra svar fina du. Du är så insiktsfull:) Hoppas du orkar kämpa hela vägen fram!

Svar: Tack fina du! Både för att jag gav ett bra svar för en gångs skull (tror jag brukar bli rätt aggressiv haha) och för peppen! Kram <3
Isa Bylund

Ronette    •     •   http://thispastweek.blogg.se

Fast det här med autism, kan det inte "bara" vara att du har en hsp-personlighet? https://www.expressen.se/halsoliv/psykologi/testa-dig---ar-du-en-hogkanslig-person/

Svar: Jo men det är ingen hemlighet att jag är fett HSP! Haha, när jag läste om det för något år sedan så ba "men guuuu det är ju jag!!" som en uppenbarelse ;) haha
Isa Bylund


Kom ihåg mig?