VAD JAG TÄNKT PÅ SISTA TIDEN!

 » Ifall det finns någon som använder "fast" tvål längre. Minns ni ens dem eller är alla för unga? Jag har en samling hemma i Karlstad och kommer ihåg att Bodyshop hade de bästa med olika former och dofter. Gick ofta dit bara för att sniffa. Jordgubben var ljuvlig!
 
» Jag tror jag har autism! Låter så jävla extremt att säga det för de flesta får upp en bild av barn som inte pratar och sitter under ett bord och vaggar fram och tillbaka typ. Men jag är seriös när jag säger det, en väääldigt mild grad dock, tänkt längst ner på skalan. Någon insatt som vill komma med en åsikt?
 
» Jag fattar inte hur Gröna Lund kan gå runt med tanke på att de har stängt 75% av året men ändå lär betala fetaste hyran året runt. De tar ju upp halva Djurgården, undrar vad kvadratmeterpriset är där liksom.. de borde ha öppet för någon vinteraktivitet, ska höra av mig och tipsa dem!
 
Min vanligaste fotovy under sommaren
 » Det är vinter-OS i år! Hade ingen aning om det men blev så glad när jag såg det. Inte för att jag ser speciellt många minuter av det, men hockey är kul! Tycker dessutom OS är lite som nyhetsmorgon; man kollar sällan jätteaktivt på det men det är mysigt att ha i bakgrunden.
 
» Jag gillar verkligen inte flytande mat. Som smoothies, juice, fil. Soppa är ok men jag tycker det är såå tråkigt och ovärt att "äta" något som inte behöver tuggas.
 
Den där frooshen är helt okej ändå, men skulle aldrig crava precis, haha.
 
Har ni något speciellt på hjärtat idag? :) 
 


Ida    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se

Min mormor har fast tvål haha! Men det känns väldigt gammaldags och ohygieniskt. Asså sååå sjukt, innan jag klickade in mig här så läste jag om en tjej som fått sin diagnos autism först vid 31 års ålder och innan dess vårdats för ätstörningar, ångest och tvång. Började tänka att jag kanske har autism men mild sådan? Sjukt att du skrev om det precis. Jag gillar inte heller flytande föda, vill tugga. Kram

Svar: haha ja när du säger det, fan vad ohygieniskt! Tänk på offentliga toaletter där alla kommer med sina kisshänder och gnuggar runt på dem. Urk! Finns iofs säkert inte på så många offentliga toaletter längre ;)
Isa Bylund

Emilia Westerström    •     •   http://emiliawesterstrom.se

Okej 1. Älskar fast tvål fast använder aldrig, 2. Vad grundar sig dina autismtankar i?

Rebecka Lindström    •     •   http://rebeckalindstrom.se/

Sån fantastisk lista!! Gillar den skarpt, annorlunda! Funderar bara på vad du grundar dina autismtankar på, haha!?
Funderar också över varför du med sånna grymma inlägg inte får fler hjärtan❤️?? Är folk bara lata?? För du förtjänta ofta att hamna på ”Veckans mest gillade inlägg” om man frågar mig, vet att andra instämmer! Kram

Svar: hahah du är så söt <33
Isa Bylund

Sara Rödett    •     •   http://sararodett.blogspot.se

Jag har fast tvål! Och som jag använder, haha. *viftar med händerna och känner mig häftig!* ;-) Tog med lite tvål från Kroatien som doftar ljuuuvligt. Man vill bara rubba in tvålen hur länge som helst i händerna. Bra grej det där!

Och det där med vinter-OS. Jag är också en ha-det-i-bakgrunden-för-det-är-mysigt person, som man sneglar lite på då och då och får fram lite hejar-rop emellanåt.

Tack för en bra lista! <3

Svar: Haha, men braaa där! Tycker det tar sån tid att få upp ett "bra lödder" plus att jag blir lite klibbig av fast tvål?! Kan vi snälla fortsätta diskutera det. haha!
Åh ja, måste skaffa TV här hemma, känns inte som samma att ha på datorn.

Tack för att du läser <3
Isa Bylund

lilliskutt.blogg.se    •     •   http://lilliskutt.blogg.se/

Angående autism så har jag det, en sak som dom säger på föreläsningar, inom vården och i litteratur är att alla kan ha ett eller några drag åt det hållet utan att man har autism. Det handlar om styrkan i dom här dragen och hur många man uppfyller, Det är alltså inte konstigt eller fel att känna igen sig i vissa saker. Skillnaden är när det faktiskt påverkar livet och vardagen, att det innebär hinder och att man får svårt att klara vissa saker som ingår i ett "vanligt" liv eller att man klarar av det men att det tar all ens energi och att man får kämpa för att folk inte ska förstå och att man med åren lärt sig att hantera situationer men att det inte kommer naturligt, då är det mer troligt att det rör sig om autism än om man kanske har ett eller några drag för det är mänskligt, och för att få en diagnos så måste man så klart uppfylla grundkriterierna. Men om det faktiskt är något du funderar på tycker jag du ska prata med någon inom psykiatrin och be om en riktig utredning, det kan vara lång kö men är värt att gå igenom för efter att jag fick min diagnos 2014 har jag fått mycket mer förståelse i olika behandlingar och inom vården och även av dom få i min närhet som jag berättat för. Och man har rätt till mer hjälp och andra förmåner från samhällets sida. Jag har till exempel gratis tandvård för att man får ett grönt kort, man kan få boendestöd och terapi och behandlingar kan behöva anpassas för att bli mer hjälpsam för att personer med autism inte svarar lika dant som personer utan autism på samma behandling, det här är dock ett stort problem för det är få som vet hur dom ska göra. Dessutom har jag fått mer tolerans och snällare inställning till mig själv när det blir fel även om det fortfarande är jobbigt, jag kan be folk förklara en extra gång, fråga någon jag litar på hur jag ska tolka någon annan, be om hjälp om vad som är socialt acceptabelt/normalt i vissa situationer, jag kan erkänna när jag inte hänger med i ironi, undertoner i en kommentar, när jag tolkar saker bokstavligt, har svårt med förändringar, måste följa mina rutiner och att jag fått mycket, mycket större förståelse för att jag inte orkar vara med lika länge i sociala sammanhang även om det bara rör sig om att träffa en kompis eller hälsa på mamma och pappa.

Christine's Stories    •     •   http://christinesstories.com

Jag tror helt ärligt inte att du har autism. Jag har stött på autistiska barn i skolan, på flera nivåer och jag ser inte de dragen hos dig. Varför ska alla helt plötsligt leta efter symptom och självdiagnostisera sig nuförtiden? Det har typ blivit en trend, haha! Men om du nu tror det så skulle jag boka en tid hos en läkare och få en remiss till en psykolog/psykiatriker. Så får du det svart på vitt och slipper undra :)

Svar: Tror inte jag har tillräckligt för att få en diagnos och någon behandling (om man nu behandlar det? haha) men jag känner def att jag har vissa drag.
Isa Bylund

Ida    •     •  

Tror inte det är autism, tror det är att vara introvert, som jag är. Filmjölk är btw livet men såklart inte utan typ granola till (prova Katrins chunky musli det är himlen på jorden, jag är besatt) annars är drickkvarg o sånt jävligt praktiskt att smutta på när man är på språng. Men jag vet, känns som icke-mindful eating, gillar inte heller soppa för det känns som utfyllnad bara haha.

Svar: Men herregud! Hur kunde jag skriva fil?! Vad fan? Det är en ljuvlig uppfinning, äter dagligen. Men inte bara som den är utan med massa flingor som "suger upp" filen så det blir en klump typ, haha. Då får jag tugga ;)
Isa Bylund

Ida    •     •  

Hahahahah men håller med om att det känns waste att dricka fil i ett glas typ


Kom ihåg mig?