MITT NYA TANKESÄTT SOM NI BORDE TA EFTER!

 
Heeej darlings!
Okej, jag lovar att det här blir ett kort inlägg eftersom gårdagens inlägg blev så.. mastigt.. hehe. Men det var fint att så många av er delade era tankar kring situationer man inte kan hantera (läs här!).
Jag vill dela mitt nya tankesätt jag försöker använda mig av när jag börjar älta att andra tröttnat på mig, stör sig, tycker jag presterat dåligt kring något, gjort fel eller fan vet allt man kan komma på att må dåligt över.
Då säger jag till mig själv att alla vuxna människor har ett eget jävla ansvar att säga ifrån om någon gör något de ogillar eller om de inte vill ha kontakt med en annan person längre. Det är väldigt få som tvingar sig att umgås med någon de inte gillar. Det är få som är villiga att "slösa" ledig tid att hänga med någon de stör sig på och få arbetsgivare accepterar ett dåligt jobb bara för att vara snälla.
Så om ingen säger något så får man faktiskt räkna med att allt är okej och fortsätta köra sitt race och lita på sig själv. 
 
Kan det vara något ni också mår bättre av att tänka på? Hoppas <3
 
PS. varför i HELVETE är mina rubriker understukna?? Så ska det inte vara, det är fult. Jag avskyr teknik. Hjälp snälla.

GARDEROBSRENSNING, NYA RUTINER OCH BAKLUST!

Heeej onsdag!

Jag hade en riktigt bra dag igår! Var hemma hos Ida, vi rensade i hennes garderob och det var så underbart! Det kan inte vara normalt att njuta så av att organisera och slänga saker som jag gör, haha. Jag fick med mig ett och annat plagg hem med, personalförmån ni vet :))  

 
Idag ska jag gå till bibblan här i Sickla och köra blogg-jobb någon timme. Jag måste styra upp det här med mina rutiner känner jag. Vissa områden är jag FÖR rutinmässig kring och andra områden saknar jag helt rutiner vilket gör att jag slösar så jävla mycket tid bara för jag är rörig.
Såå, framöver är planen att jag ska gå till bibblan när jag ska ha jobbtid och bestämma innan hur många timmar jag ska sitta och vilka uppgifter jag ska göra. Får se om detta blir en rutin eller "en veckas rutin" bara ;)
 
Måste bara säga en helt annan grej: jag har fått feeling att börja baka! Jag tror att jag innerst inne är en riktig bullmamma, jag borde ha det i blodet med tanke på att både mamma, farmor och mormor är/var riktiga *husmodrar*. Jag tror det vore bra terapi för mig också, som andra har gymmet typ ;) Har ni provat bullar med chokladbit i? Man gör som en klassisk kanelbulledeg men mindre kanel- och smörklet och istället pressar man i en ruta marabou eller kanske en geisha i mitten. Holy F vad gott det är när de är helt nygräddade. Ja, ni hör ju att det är en blivande bagare som talar..
 
 Hembakad kladdis! Kan dock inte ta åt mig äran för denna.. tyvärr.
 
Nej, nu ska jag starta igång denna (förhoppningsvis) effektiva onsdagen. Puss raringar!
 

- SITUATIONER JAG INTE KAN HANTERA -

Jag tror alla människor har olika områden, eller snarare situationer, som kan få en att må dåligt. Det kan vara saker som andra inte alls reagerar över eller förstår att någon kan tycka är jobbigt. Att situationer triggar känslor inom en som är ens "problemområde".
Gällande de områdena är man så uppmärksam på minsta grej som kan vara ett "tecken" som bekräftar det man oroar sig för, att man nästan letar efter dem.
 
Låter jätterörigt kanske, ska försöka förklara..
 
Mitt problemområde: jag känner mig underlägsen andra människor. Inte alltid, men väldigt ofta känner jag på riktigt att jag faktiskt ÄR jobbigare, konstigare och svårare att tycka om än alla andra runt mig.
 
Situation som får mig att må dåligt: när man sitter och pratar flera personer i grupp och jag säger någonting och ser att två av de andra ger varandra en blick så hugger det till i magen på mig. Den blicken BEHÖVER inte betyda något, det kan vara att de bara råkar kolla på varandra. Men i min värld är det en menande blick som säger "haha nu sa hon sådär som vi pratat om". Eller bara allmänt "vem säger sådär?". Det väcker så jävla mycket känslor inom mig, den där blicken bekräftar liksom att jag sagt/gjort något som är uppenbart konstigt eller irriterande. Dessutom att det här två personerna tidigare pratat om att det stör sig på just det beteendet hos mig.
 
Jag har också jättesvårt för känslan av att relationer håller på att rinna ut i sanden. Relationer i detta fall kan vara en vän, en kille jag dejtat en gång, en kollega från mitt gamla jobb etc. Det är väl inte kul för någon men det här gäller även om jag inte vill ha kontakt med människan eller ens tycker om hen.
Om jag och denna person hörts regelbundet och sen märker jag att det (från bägges håll) blir mer och mer sällan så blir jag stressad. Det spär på min känsla av att "alla kommer tröttna och lämna mig" vilket är ett annat av mina lifeissues. Jag vill att alla ska vilja vara med mig liiite mer än jag vill vara med dem. Vet att det är fucked up tanke.
 
 
Ett annat område är ju skammen över min kropp, den kommer och går i perioder. Att jag skulle vara för smal alltså, får för mig att folk stirrar på mig och äcklas. Det här kan komma även nu när jag inte precis är extremt underviktig, tror det hänger kvar från förr i tiden. När jag har de här perioderna kollar jag på alla jag möter för att se ifall de har en dömande blick, har de det blir jag ledsen. Jag kan också få en klump i magen om jag går förbi personer och snappar upp ordet "sallad" tex, då tror jag de säger något om att jag bara äter sallad. Eller ordet "kräkas" då tänker jag att de säger de vill kräkas när de ser mig. Det spelar egentligen ingen roll vad de säger till varandra, jag vänder ALLT till att vara något negativt om mig..
 
Är ni med på hur jag menar? Vet inte alls var jag vill komma med detta, men det är ändå ganska intressant att en situation som för MIG kan förstöra en hel dag kan i någon annans ögon vara så liten grej att de inte ens märker av det.