3 SAKER JAG GILLAR MED MIG SJÄLV!

 
Hej och glad onsdag!
Som vissa av er märkte så hade jag en dipp i livet för några dagar sedan (ni kan läsa varför här). Jag har fan haft en lite tyngre period överlag de senaste veckorna men nu känns det faktiskt lite bättre *peppar peppar*.
Under de här svackorna är det en grej som märks väldigt tydligt hos mig, det är hur mycket min självkritik ökar.
Allt jag gör är fel. Jag är tusen gånger fulare än vanligt och ALLA hatar såklart mig också. Får jag inte höra från alla i min närhet varje dag att jag gör ett bra jobb, att det var kul att hänga eller annan typ av bekräftelse så blir jag jätteledsen.
I terapin har jag förstått att det här beteendet är att jag inte kan bekräfta mig själv och validera mina känslor. Alltså att jag behöver höra utifrån att det är okej att känna som jag gör, att jag duger som person och att jag klarar uppgifter. Jag blir fett beroende av andra helt enkelt och blir jobbigt needy. Vet inte om andra märker det eftersom jag vet att det inte är okej beteende och verkligen biter ihop för att inte be rätt ut om bekräftelse.
 
Jag har aldrig trott på det där att man ska säga saker man är bra på till sin spegelbild, att man ska skriva tacksamhetslistor och att man ska ha "jag duger som jag är" som mantra. MEN, det hjälper. Lägger stor del av min terapi på det och jag tror att mitt dåliga mående beror till stor del på att jag haft ett uppehåll där. 
 
 
Gud vad jag kommer in på sidospår hela tiden, det jag vill komma fram till är att jag *utmanar* er att haka på det här inlägget. Nämligen att hylla oss själva! Skulle bli så jävla glad om någon av er som läser gör samma sak i era bloggar och sedan skriver till mig så jag får läsa era punkter, ni kan bara köra på 1 om ni tycker det är jobbigt med 3. Den här övningen är på riktigt en investering i sitt eget välmående :)
 
→ Jag gillar att jag vågar göra saker fastän jag riskerar att misslyckas med det. Även att jag vågar be om saker fast risken är stor för ett nej. Till exempel att jobba med Ida, trodde aldrig jag skulle få det jobbet men slängde ändå iväg ett mail vilket jag inte skulle gjort för något år sedan av rädsla att andra skulle tänka hånfulla tankar om mitt försök.
 
→ Jag gillar att jag kan smälta in i så många olika sociala sammanhang och att jag inte alls tycker det är jobbigt med småprat och att träffa nya människor. Älskar att mingla!
 
→ Jag gillar att jag aldrig ger mig utan skapar andra vägar att nå målet. Funkade inte ett sätt finns det alltid något annat och jag tappar liksom inte stingen för att jag inte klarade det en gång. Det här är något jag veeerkligen vill nå ut till andra kring, att även om det inte funkade förra försöket så är det ingenting som säger att det inte kommer gå nu, man lär sig hela tiden vad som är ens egna fällor och svårigheter och lär sig hur man ska hantera dem.
 
Sådärja, var inte svårt alls att komma på, hade kunnat fortsätta i evigheter (skoja). Er tur finisar ♥


Julia    •     •   http://nouw.com/juliafalten

SÅ himla bra inlägg. Finaste du <3

Sofie    •     •   http://www.sofiesdrommar.blogg.se

Hej, jag tycker det här var ett bra och läsvärt inlägg. Jag är nog lite likadan när jag känner efter. Att mitt mående till stor del handlar om att jag måste söka bekräftelse från andra. Ofta måste jag skriva till folk vad jag ätit för att få höra någon säga att det är okej eller bara höra av personer för att få någon typ av bekräftelse. Det är något jag varit medveten om ett bra tag och försöker sluta med. Det har verkligen minskat men inte upphört. Jag måste lära mig att vara trygg i mig själv.

Ellen    •     •   http://ellenlindberg.se

men alltså, du <33333

Johanna Utterberg    •     •   http://johannautterberg.blogg.se

Så bra inlägg och pepp om att faktiskt påminna sig om de saker man gillar med sig själv!! Så bra egenskaper du har <3

Ronette    •     •   http://thispastweek.blogg.se

Fint inlägg! Så viktigt att lyfta sig själv!

Svar: Ja men tack! Gör det du med, vill höra om alla dina bra sidor :D
Isa Bylund


Kom ihåg mig?