DÅ KICKAR VI IGÅNG EN EFFEKTIV TISDAG!

Godmorgon!
Trodde aldrig jag skulle säga att jag saknat min vardag, men det har jag. Lite. Just nu är jag fett trött eftersom klockan är 01.30 enligt min amerikanska tid och inte riktigt redo att starta dagen :))) Men lika bra att ställa om sig direkt, dessutom ska jag iväg på bentäthetsmätning nu!
 
Ska försöka att inte bara ha Miamibilder men det är enda jag har förtillfället, det här är mysigaste gatan jag vet
 
Tänkte dela veckans planer men allt är en enda röra just nu, blir så stressad av det. Ni vet, bristen på kontroll.. Fick sånt ångestpåslag en dag  i Miami när jag insåg att jag fan inte har någon koll på alla saker jag BORDE tidsinställt och fixat innan jag drog. Men ja, idag får jag försöka strukturera upp allt.
 
På favoritgatan ligger bland annat detta hotell. Gulligheten!
 
Jag måste berätta för er om resans mest dramatiska, kom på det när jag skrev om beskörhetundersökningen jag ska göra. Jag ramlade baklänges i trappan där vi bodde!! Åh fy, var så chockad efter att jag ville kräkas. Trodde jag skulle bryta alla ben i kroppen. Var tvungen att fråga min syster flera gånger (hon är sjukgymnast) om hon trodde jag brutit ryggen eller spräckt en kota. Sedan googlade jag runt för att se om man kan bryta ryggen, resa sig och vandra vidare och sen nästa gång man får en knuff typ så brister den sista lilla benfibern som höll ihop kotorna.. Vet fortfarande inte svaret och vågar inte luska mer. Någon läkare som läser kanske? Borde jag röntgas? 
 
Well, om jag nu är så stressad borde jag väl ta tag i dagen. Är fan så pepp att göra lite nytta i livet igen! Hoppas ni får en fin tisdag raringar. PUSS!


Cecilia (läkarstudent)    •     •  

Hej! Tänkte lugna dig lite angående ryggen. Har du ont i ryggen? Om du inte har jätteont och kan röra dig som vanligt är det lugnt. Det krävs högenergivåld för att ryggen ska brytas. Om nu inte din bentäthetsmätning visar allvarlig osteoporos. Men det tror jag inte. Men som sagt så gör det så ont att det krävs morfintabletter minst. Sen så är de flesta ryggfrakturer sk stabila och man får röra sig fritt utan risk för att ryggmärgen skadas.

Svar: Åh tack snälla! Har nämligen fått ondare idag än igår och fick nästan panne. Övervägde att ringa 1177 men tog mig samman. Det är fett ömt och svullet, känns lite som träningsvärk, dvs stramar som fakk när jag böjer mig. Gjorde ont när jag sprang till bussen. Svider typ när jag rör vid ryggraden på prick en viss punkt! En kota?? :O LUGNA MIG IGEN snälla fina
Isa Bylund

Julia    •     •   http://nouw.com/juliafalten

När man inte är hemma och har varit ledig så saknar man verkligen rutinerna i vardagen!!

Svar: eller hur! Rutiner är bra fina ändå, lite hatkärlek ;)
Isa Bylund

Cecilia    •     •  

Hej igen! Jag kan ju såklart inte ge en superbra bedömning över internet eller så. Men kan säga som så att om du klarar av att springa till bussen och böja dig framåt har du förmodligen inte någon fraktur. Har du normal känsel i benen, normala reflexer (svårt att veta kanske) och känner när du behöver gå på toa är din ryggmärg med största sannolik hel. Går ju egentligen inte att helt utesluta fraktur utan röntgen. Men om du är väldigt orolig tycker jag du ska ringa vårdcentralen och få en ordentlig undersökning så slipper du oroa dig mer

Svar: Jag gillar dig SÅ mycket Cecilia. Snälla säg att du läser bloggen regelbundet och kan vara min privata vårdguiden? Fakturera mig sen!Nä om det du skrev ovan är kriterierna för skadad ryggrad så tror jag min mår rätt bra. Tack <3
Isa Bylund

Cecilia    •     •  

Haha ja jag kan försöka i alla fall. Hatar egentligen att använda "läkarstudent" för att få fram någonting men det är kul när man kan lugna någon. Eller sätta stopp för facebook-diskussioner kring hurvida avocado botar acne (får panik). Är en trogen läsare sen cookiedough-tiden. Men sämre på att lämna kommentarer

Svar: Om man använder "Läkarstudent" i alla diskussioner tror jag de flesta tystnar och backar, haha. Sån jävla power! You go! Och hjälp, påminn mig inte om cookiedough-perioden. SKAM!!
Isa Bylund


Kom ihåg mig?