FÖRLÅT MIN ÄLSKADE FINA KROPP - I WILL MAKE IT UP TO YOU!

Nu himlar ni med ögonen och ba "suck ännu ett deepshit inlägg denna vecka", haha. Men det behövs efter dagens läkarbesök, har en gråtklump i halsen fortfarande för det var så jobbigt att någon bekräftade sådär rätt ut att jag själv faktiskt orsakat skador på min kropp.. 
 
Ibland bara slår det mig hur hemskt jag behandlat min kropp. Jag har utsatt den för så vidriga påfrestningar, att den fortfarande hänger med är ett jävla under. Jag är så glad för det och känner mer och mer för varje dag hur tacksam jag ska vara mot den. Och snäll för att kompensera och försöka laga den så gott det går.
 
Genom åren har den kämpat på för att hålla mig uppe, det är ändå så fint hur kroppen gör allt för att få överleva. Den stänger av de "oviktiga" funktionerna för att de som behövs för ens överlevnad ska klara sig.
Min kropp stängde av så mycket, vill inte ens tänka på hur utslitna alla mina organ är nu, hehe. Jag tror på riktigt inte att något i min kropp skulle duga till transplantation, kanske lungorna i och för sig, är ju inte rökare...
Hursomhelst så är det kanske så att vissa saker med min kropp kanske inte bli helt återställda, som mina fötter och leder som fortfarande strular. Men fan, jag ska vara tacksam så länge kroppen är i sånt skick att den låter mig göra det jag vill om dagarna.
 
 
En sak som jag MÅSTE bli bättre på är att lyssna på kroppen. Jag har ignorerat allt den sagt i flera år. Det enda kroppen begär är ju egentligen att få den näring den behöver (genom att ge oss sug efter vissa livsmedel innehållande de ämnen vi saknar), ligga på den vikt den ska (därför kroppen själv reglerar olika funktioner så det inte ska påverka om det blir för mycket/lite mat en period) och den vill återhämta sig (genom att göra oss trötta). Ja, där tog min kunskap om anatomin slut, haha. 
 
För att sammanfatta allt det här: jag har varit elak mot min kropp. För varje år inser hur mycket den gör för mig och att jag borde uppskatta allt den kan/är istället för allt den INTE kan/är. Även om jag inte vill förändra utseendet på min kropp så är det lika skadligt att jag använt den för att skapa någon slags kontroll på livet. Det är jävligt respektlöst när den gör så mycket för mig! Det här är så klyschig grej att säga men man har verkligen bara en kropp. Vissa saker går inte att laga eller göra ogjort. Nu ska jag bli snällare mot dig, fina lilla kroppen. <3
 
 


Celine    •     •   http://celinelf.blogg.se/

Tycker detta inlägg är superviktigt! Öppnade iaf ögonen för mig, det är superviktigt hur man behandlar sin kropp och alldeles för ofta så har man alldeles för lite respekt för den!

Svar: Åh finis! Vad glad jag blir om någon kan få sig en tankeställare och verkligen uppskatta kroppen vi har, istället för att klanka ner på småsmå ytliga detaljer. KRAM <3
Isa Bylund

Rebecka Lindström    •     •   http://rebeckalindstrom.se/

Vad fint skrivet! Du har verkligen så rätt, man ska ta hand om sin kropp. Någon gång har det hänt att jag blivit så galet tacksam över att ha två ben. Som man får gå med, springa med. Sån självklarhet, men tänk om man inte hade några.. Kroppen är fantastisk och värd att tas hand om ❤️ Kram!!

Svar: ja det är så fint när man får de där aha-moments och verkligen känner att man uppskattar dess funktion istället för att bara granska det ytliga. Hoppas den känslan håller i sig nu <3 Kram kram
Isa Bylund

Anonym    •     •  

Vad är det du tänker att du inte kan laga?
Har hört att det mesta är reversibelt efter anorexi. Trots flera år!
Dock kan hypoterios vara bestående. Och benskörhet då.
(Dock finns det sprutor för det idag. Vilket är underbart!)

Men då gäller det ju att ge kroppen de bästa förutsättningarna.
Inte bli halvfrisk. Man kan aldrig kompensera med kroppens behov av näring.. vad huvdet än säger.

Svar: Jag syftar framförallt på ont i fötter/leder sådant som kan bli utslitet. Typ som knäskador hos fotbollsspelare.. det kan säkert bli mycket bättre men kanske inte 100% återställt och smärtfritt. Jag tror jag slitit ut väääldigt mycket av de mjukdelar som används vid promenad och träning överlag. Tyvärr. Men jag är nöjd bara jag kan leva normalt vardagsliv liksom.. satsar inte på att bli elitidrottare ;)
Mitt huvud tror inte alls man kan skippa kroppens behov och leva på i svältläge och tro kroppen mår bra av det. Så det är inte fallet :)
Isa Bylund

Ida    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se

Känner verkligen som du Isa! Är tacksam över att jag lever och att kroppen ändå fungerar hyfsat. Min är inte frisk och vet inte om den kommer bli det helt någonsin men med tanke på vad jag utsatt den för så är jag ändå tacksam över att kunna gå, äta utan för mycket magproblem osv. Men skelettet är skört och jag får ont i min kropp lätt. Kan tex inte springa. Får ont i knän, höfter o rygg :-( Får du lätt ont i kroppen? Kram

Therese    •     •  

Samma här, vissa saker även hos mig går inte att fixa. Men det är försent att ångra idag. Men nu får både du och jag förebygga och ta hand om oss själva så bra vi kan :)
Kram fina du! <3


Kom ihåg mig?