YOU OWE NO ONE NOTHING!

Jag vill bara skriva lite om en sak som jag försöker jobba bort nuförtiden. Nämligen att jag känner att jag har nån jäkla redovisningsplikt hela tiden.
Om någon frågar ifall jag kan hoppa in på ett extra jobbpass så kan jag inte bara svara "nä, tyvärr har planer idag" utan det blir ett "ååh nej önskar verkligen jag kunde men.." följt av en utläggning kring varför jag inte kan, förklaring till varför det inte inte går att boka om det andra jag har att göra osv. Förr bad jag alltid om ursäkt också men det har jag som tur är tvingat mig att sluta med.
 
 
Samma sak på det privata planet, om jag inte orkar följa med på en fest en kväll kan jag inte vara nöjd med det beslutet och bara säga att jag inte orkar utan då vill jag alltid komma upp med en legit anledning som jag dessutom ska redovisa för väääldigt utförligt. Herregud, folk lär ju blir mer irriterade på de novellerna än faktumet att jag inte vill följa med.
 
Nu när jag skriver att man inte har några skyldigheter gentemot någon annan så hoppas jag ni förstår att ja, det klart man har vissa skyldigheter i livet, som att sköta sitt jobb, betala hyra, bete sig schysst mot andra människor och liknande. Men jag tror att många av er (skriver i ni-form fast det gäller mig också) tar på sig lite väl mycket ansvar att vara på ett visst sätt. Vilket ni INTE ska behöva!!
 
 Blommor passar väl inte här..
 
Ni har ingen skyldighet att alltid vara glada, att alltid säga ja till allt, att vara den som ser till att stämningen är på topp och att alla är på bra humör. Ni har ingen skyldighet att förklara varför ni vill vara hemma själva en kväll. Ni behöver inte heller förklara för någon varför ni inte vill ha efterrätt på släktmiddagen, det räcker med ett nej tack. Det är endast er ensak varför ni valde att inte plugga efter gymnasiet. Ni behöver inte ge en förklaring varför ni inte vill ha sex med den där killen ni har filmkväll med.
Du fattar besluten i ditt liv, så länge de inte involverar och påverkar någon annan så behöver du aldrig motivera det eller ha en "förnuftig" förklaring mer än att det känns rätt, att du vill eller bara att du tycker det är kul.
Ni vandrar inte runt på jorden för att pleasea andra och gå runt med ett konstant dåligt samvete över att ni inte räcker till. Eller ständigt gå runt och undra om ni kanske "gjorde fel ändå" eftersom andra får er att tvivla på era beslut.
 
Vi måste helt enkelt sluta ursäkta oss hela tiden och vara nöjda med de beslut vi tar och inse att de är BRA!!


Ida    •     •  

Åh exakt vad jag behövde. Man är konung över sitt eget liv!

Svar: Amen to that! Man ska leva SITT liv so man själv mår bra av!!
Isa Bylund

MALIN    •     •   http://malinkirstine.se

Tulpanerna <3 Sååå fina! Kram

Sara    •     •   http://saranguyen.fi/blog

Jättebra inlägg! Ofta är det enklast att vara rak på sak.

Celine    •     •   http://celinelf.blogg.se/

Jag relaterar så mycket! Och iom att jag ger så långa förklaringar så tror folk också ofta att jag ljuger för annars skulle jag inte bry mig om att förklara så himla mycket. Det blir en himla jobbig situation bara haha!

Svar: Eller hur, man skjuter sig typ lite i foten när man ska göra så stor grej av allt. Hade varit mer naturligt och trovärdigt om man ba "Näe tack, inte idag" ;)
Isa Bylund

Ronette    •     •   http://thispastweek.blogg.se

Så är det ju verkligen! Tror tyvärr det är ganska vanligt bland kvinnor och tjejer, att en alltid vill vara till lags och "duktig". Detta tåls absolut att pratas mer om! Att en faktiskt har en egen vilja som inte ska behöva kringgås pga nån annan.

Svar: Är så jäkla trött på det där att man alltid ska vara ordentlig, ta sitt ansvar, ställa upp, pleasea andra osv osv. Fan, jag vill ba leva mitt liv och vara nöjd med det!
Isa Bylund

Linda    •     •   http://lindaviktoria.se

Du är alltid så klok Isa och jag ser galet mycket upp till dig!
Saknar dig också som en dåre ska du veta <3

Svar: men hjärta <3
Isa Bylund

Ida    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se

Ett nej är ett nej och det ska räcka!


Kom ihåg mig?