Skärpning Metro

Jösses ni.. satt just och bläddrade i Metro's sommartidning och blev fan helt bestört! Var nästan tvungen att kolla efter så det verkligen var en ny tidning och inte något som trycktes på 50-talet. Artikeln nedan tar nämligen upp lite "sommar vett & etikett" och ja, flera av punkterna är väldigt vettiga och ganska självklara även i mitt liv, tex att inte ha bikini på stan eller röka folk i ansiktet på uteserveringar.
 Men alltså, punkten om öppna skor.. Jag blev fan förolämpad! Vad säger kvinnan? Enligt henne så är det ok med öppna skor om man har fina och välvårdade fötter, annars kan det var obehagligt för omgivningen och man bör inte visa sig i sandaler. WTF!? I så fall ska ju jag gå med kängor året runt, det handlar inte om att jag är sunkig och äcklig och låter tångalarna växa flera dm, utan att jag har världens problemfötter med skavsår, blånaglar och andra små defekter. Ska jag då inte kunna ha sandaler när det är 30 grader? Lite som att säga "det är okej för smala människor att ha kjol, men överviktiga får klä på sig annars kan folk bli äcklade". Herregud! Så säger man inte!
 
Och sen första punkten kändes ju jävligt oldschool. Art man inte ska ha shorts på jobbet. Och OM man nu vill ha det så får de inte vara kortare än till knäna. Haha stort utbud det finns i affärerna på snygga, knälånga shorts till kvinnor idag ;)
Självklart beror det på vilken bransch man är i och vad som är lämpligt. Men inte tusan skulle jag bli upprörd om expediten på Clas Ohlsson visade sina knäskålar. Eller om man sitter och skriver vid sitt skrivbord med klänning.
 
Bara min åsikt, men fan vad skönt det var att få skriva av mig. Over and out.