LIVE FRÅN TÅGET MED JULMATSÅNGESTPRAT!

Hello dolls!
Nu sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm igen. Hoppas wi-fi håller tillräckligt länge för att få upp det här inlägget. Jag älskar SJ snabbtåg. Måste bara säga det. Älskar. Åkte ett väldigt primitivt tåg på vägen till Karlstad så nu njuter jag av denna lyx. Är aldrig så produktiv som när jag sitter på tåg så ska köra ett jobbrace efter detta! 
 
Har en känsla att vi kommer få en bomb av "min jul i bilder"-inlägg inom kort och jag är redan lite trött på julprat, känner inte ni samma? Eller så är jag en bitter person som inte vill se för mycket av andra glädje, haha ;) Men jag kommer såklart också visa lite bilder från min helg snart!
 
Här är jag och syster igår, saknar henne redan! Snart ses vi dock, i Miami! Kändes bra att ha som hejdå-fras: "vi ses i Miami".
 
Jag måste ta upp en sak jag såg i Värmlands största tidning igår. Vet att jag är lite överkänslig i frågan men ändå. Juldagen är ju känt för att vara en hemvändardag när många samlas i sin hemstad och går ut. Då var första meningen i artikeln "på juldagen vill många gå ut och dansa bort julmaten..". Jag blev upprörd såklart.
 
Det är redan tillräckligt mycket ångest och skuldkänslor kopplat till maten under jul och jag VET att väldigt många mår dåligt idag över det de ätit i helgen och jag VET att många kompenserar det idag genom att äta mindre. Kanske till och med svält-lite. Att läsa att man ska dansa bort julmaten hjälper inte precis. 
 
Jag vet att de skrev "vill dansa.." men jag tolkar meningen som att man ska dansa av sig julmaten för att inte gå upp i vikt (feltolkat eller håller någon med?) och även om friska människor tycker det var lite *skojigt* skrivet så tror många med matproblem att det på riktigt är så att man går upp i vikt av mer mat under en enda dag.
Jag vet att jag skrivit det här förut och att det kanske blir tjatigt men kroppen är inte så snabb. Den kan inte lagra kalorier från överskott då och då. Kroppen vill inte hålla på att gå upp och ner i vikt konstant, därför är den skapt för att hantera mer/mindre kalorier under kortare perioder utan att något händer. Trust me, jag har lärt av egna erfarenheter!
Så till alla er som idag ångrar vad ni åt/kommer äta denna jul så vill jag säga: om fem år inte kommer minnas den där extra chokladpralinen ni ut utan istället vilken mysig jul ni hade, man ska aldrig ta det förgivet att kunna hänga med nära och kära (om ni nu gjorde det) och därför inte slösa den tiden på att gå runt med rädslor som är heeelt obefogade. 
 
Blev lite cheezy där på slutet men..
 
Jag har iallafall fikat en hel del under helgen och här ska inte ut och dansas. Måste vila upp mig efter såhär intensiva dagar, haha.
 
Nu blir det jobb och ett besök i kaffevagnen tror jag. PUSS!
 


Erica    •     •   http://lifebyerica.se

Verkligen en konstig mening.. förstår inte hur man kan skriva något sånt. Fy! Förstår absolut varför du blev upprörd!

Hoppas du haft en superfin jul <3

Svar: så onödigt bara tycker jag!Hoppas din jul med varit så fin<3 kram goding!
Isa Bylund

Ida Jansson    •     •   http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Jag orkar inte bry mig om sådana texter längre. De kommer alltid finnas så gäller att lära sig förhålla sig till dem på ett icke destruktivt sätt. Så skönt att jag kommit dit nu :) Sitter med chokladpraliner o pepparkakor nu och tänker inte dansa bort nåt ;)

Svar: I know, egentligen är ju jag väldigt för att man INTE ska *dalta* med ätstörda människor genom att skydda dem från omvärlden, MEN just detta kring hur myyyycket julmat man äter och hur myyyyycket man säkert lägger på sig varje jul, är något jag redan tycker är så jävla hajpat hos alla människor så man behöver inte spä på det med sådana meningar. Hoppas din jul varit fin Ida <3
Isa Bylund


Kom ihåg mig?