PLANER FÖR (DEN ICKE PERFEKTA) JULVECKAN!

I lördags hade jag uppsatt hår in public för första gången sen jag-vet-inte-hur länge. Kände mig lite naken i nacken och jag frös mer om öronen.. Haha enbart jag som börjar ett inläggen med den typen av analys.
  
Godmorgon darlingar!
Ni ser rubriken - denna vecka är det julafton!! Herregu, fattar ingenting.
Det är julprat överallt i sociala medier nu, det man ser är jävligt satsiga julförberedelser, eller hur? För några år sedan blev jag alltid lite ledsen av att se dem för det är så lätt att jämföra sin egen jul med de där "perfekta jularna" som många visar upp.
Men nu inser jag att jag älskar tanken på att jag snart får åka hem och krama på familjen, äta hembakat lussefika och bara umgås, trots att vår julafton garanterat kommer vara låååångt ifrån den där "perfekta julen". Det kommer vara jag, mamma, pappa och syrran. Vi har eventuellt en gran men den brukar se väldigt väldigt ledsen ut (sorry pappa haha), vår julmat får plats på vanliga matbordet och jag tar ca 3 olika livsmedel från det. Vi ger varann en eller två julklappar som vi oftast köpt till oss själva och bett om pengar. Kalle Anka är på i bakgrunden bara för att det ska och jag lär tvinga mig själv att se åtminstone 10 min bara för att det känns mysigt. Har hänt mer än en gång att jag byter om till myskläder kl 19 och avslutar julafton med ett avsnitt av någon serie inne på mitt rum, hehe.
 
Hade aldrig tyckt detta var okej husprydnad om det inte vore för jultider, då är ALLT mysigt.
Det jag vill få fram med den här utläggningen är att man inte måste ha en rejäl hög med perfekt inslagna paket under en felfritt klädd gran, man måste inte ha ett julbord som sväller över av all mat man kan tänka sig. Varenda inredningsdetalj, porslin och julpynt måste inte vara som taget ur en inredningstidning. Det måste inte vara underbar stämning och umgänge dygnet runt bara för det är jul! Släpp perfektionskraven och jämför inte med andras bild för vi vet inte alls hur väl den stämmer med verkligheten. 
 
appropå att släppa perfektionskraven..
 
Allright, moving on... mina veckoplaner består av jobb, träffa Amanda (♥), ta en kaffe med en vän som bor i NYC i vanliga fall, köpa julklapp till syrran (tips mottages tacksamt! Noll fantasi just nu?) och på fredag åker jag hem till karlstad! Åh, vilken mysig vecka det här ska bli!
Förra veckans svacka ska jag inte låta påverka mig utan ta nya tag, sprida positiv energi och uppskatta det jag har i livet. Har ju såå mycket att vara tacksam för och ändå fastnar jag ibland i att *gnälla* över det jag inte har och inte kan göra. Näe, ta kontrollen över sitt eget liv och det där ni vet. Kommer ett inlägg på temat i eftermiddag, hoppas någon ska få liiite pepp av det iallafall! PUSS!
 
 
 


Nora Bååth    •     •   http://norasfoto.se/

Vi brände också några av våra pepparkakor, så himla typiskt haha! :D

Svar: haha ääh charmen med egengjorda tänker jag ;)
Isa Bylund


Kom ihåg mig?