VAD JAG LÄRT MIG 2017!

[när jag läser igenom vad jag skrivit i efterhand inser jag att det är pinsam klysch-stämpel på hela inlägget, men det är exakt såhär jag känner]
 
Jag pratade med en vän häromdagen som sa att hon bara längtade efter 2018 för detta år varit så vidrigt. Kan hålla med om att det hänt mycket trista saker i världen överlag, men för mig har 2017 varit ett av de mest *självutvecklande* åren någonsin tror jag.
 
 Började året i Miami!
 
Jag har gjort så mycket nya saker och haft mer varierade dagar detta år. Jag har fyllt dagarna med mer liv och gjort mer saker än de senaste 7 åren. Framförallt har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv och varför jag gör/tänker som jag gör och fått verktyg för att hantera det. 
Det här är nog första gången någonsin som jag känner att jag nog fan kan bli en normal, sund vuxen människa med ett lyckligt liv.
 
Har haft X antal fikadejter med vänner. Livet det.
 
 
Jag skulle säga att det är tre saker som varit viktigast för mig:
 
1. Jag har vågat säga ja till jobb som jag vet kommer utmana mig. 
Både för att det är uppgifter jag inte gjort förr och därför inte vet exakt hur man gör eller om jag klarar det. Men också för att det inneburit att jag tvingats bryta många rutiner när jag inte kunnat kontrollera prick allt. Tidigare hade jag faktiskt sagt nej till detta för att jag inte orkat ta den striden och utmana mig men också för att jag inte hade kunnat hantera en sådan vardag utan att ta ut det på annat.
 
2. Jag har lärt mig att identifiera och ifrågasätta mina känslor.
Vad känner jag? Vad får denna känsla mig att vilja göra? Varför känner jag så just nu? Vad är orsaken EGENTLIGEN till att jag känner så? Aa ni fattar, massa frågor. Är dock inte så komplicerat som det ser ut nu i skrift. Är ingen timmeslång dialog jag har i huvudet men jag trycker inte undan alla känslor som kommer utan försöker avdramatisera dem genom att bryta ner dem.
 
3. Jag har övat mig på att inte ta prick allt som händer personligt.
Om någon inte är nöjd med en jobbrelaterad sak jag gjort betyder inte det att allt jag någonsin gjort på den artbetsplatsen suger. Om två andra vänner går och lunchar utan att bjuda med mig betyder inte det att de tycker jag är tråkig. Jag har fått öva på att det finns 1000 olika scenarion till att saker händer och det behöver faktiskt inte kretsa kring mig. Jag har fått öva mig på att bli avvisad :))) Även om den i och för sig ofta är ganska personlig, haha.
 
Jag är stolt över mig själv detta år, även om senaste veckorna vara lite instabila i mitt mående så vet jag vad det beror på och så länge det är av bra anledningar så är det okej att ta det måendet. Hur har ert 2017 varit överlag?